Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 28 maart 2024
lichte regen Lichte regen

Nina de Jong van IKC De Ark wint het Vlaardings Kinderdictee

Zaterdag 12 oktober 2019, 00:43u

prijswinnaars Kinderdictee: Van links naar rechts: Hanna Oosterman (Het Kristal), Nina de Jong (IKC De Ark) en Siem Wetering (IKC Jan Ligthart)


Nina de Jong van IKC De Ark wint het Vlaardings Kinderdictee

 

Ongeveer veertig finalisten van negen Vlaardingse basisscholen, werden woensdagmiddag 10 oktober van school opgehaald en per stretchlimousine naar de Stadsgehoorzaal gebracht. Daar mochten ze strijden om de eer spelkampioen 2019 te worden bij het Groot Vlaardings Kinderdictee, dat werd georganiseerd door Rotaryclub Vlaardingen.

 

De finalisten zwoegden op acht zinnen vol met moeilijke woorden, die werden voorgelezen door burgemeester Annemieke Jetten. De kinderen werden daarbij aangemoedigd door hun ouders, boertjes, zusjes, meesters, juffen en klasgenoten.

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<


Nina de Jong van IKC De Ark won de eerste prijs; ze maakte slechts vijf fouten


 

De 12 jarige Nina de Jong van IKC De Ark won de hoofdprijs, ze maakte slechts vijf fouten. Siem Wetering van IKC Jan Ligthart en Hanna Oosterman van het Kristal wonnen de gedeelde tweede prijs met ieder maar zeven fouten. Een knappe prestatie!

 

De winnaars wonnen, naast eeuwige roem, ook een cheque ter waarde van respectievelijk € 500 en € 250. Het geld mogen zij doneren aan een goed doel naar keuze van de klas. Het Kristal koos voor de stichting Voorvechter, Jan Ligthart voor de Spring Foundation en de Ark doneert het geld aan het noodfonds voor leerlingen van IKC De Ark.

 

’s Avonds werd het Groot Vlaardings Dictee voor volwassenen georganiseerd. De winnaar daarvan was het team van De Plataan, de nieuwe naam van de zojuist gefuseerde bibliotheken.


De deelnemers van het Groot Vlaardings Kinderdictee in de Stadsgehoorzaal


berichtbron Rotaryclub Vlaardingen


1279 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 12 oktober 2019, 00:48