Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Dinsdag 18 februari 2020
zwaar bewolkt Zwaar bewolkt

Schiedamse PPSC te sterk voor Victoria’04

Zondag 6 oktober 2019, 11:28u

Roy Meerten in actie


PPSC-Victoria’04 eindstand 4-1 (bij rust 3-0)

Doelpunt Victoria’04: Nailey Girigorie (4-1 strafschop).

 

In Schiedam liep Victoria’04 binnen 8 minuten een 2-0 achterstand op. Een verrassend goed spelend PPSC wist telkens het antwoord op het aanvalsspel van de bezoekers en verraste vriend en vijand met een derde treffer. Victoria’04 bleek – ondanks fanatiek aandringen - niet bij machte om de nederlaag in de tweede helft af te wenden.

 

Door Arie Noordhoek

 

PPSC opende sterk en Victoria’04 werd vanaf de aftrap meteen overrompeld. Een aanval over rechts werd feilloos afgerond: 1-0. De bezoekers waren nauwelijks bekomen van die snelle achterstand, toen PPSC in de 8ste minuut de score wist te verdubbelen: 2-0. Naar mate de wedstrijd vorderde herpakte Victoria’04 zich en zocht met volledige inzet het doel van de thuisclub. De achterhoede van PPSC liet geen steek vallen. PPSC won de slag op het middenveld en wist in de omschakeling gevaarlijk door te stoten.

Was de pijn bij de Vlaardingse formatie al groot te noemen, werd deze nog groter toen in de 25ste minuut een snelle counter over de rechterflank met een hard laag schot werd afgerond: 3-0. PPSC hield het slot op de deur. De voorhoede van Victoria’04 bleef hard werken om de achterstand weg te werken, maar liep zich telkens vast in de Schiedamse muur van verdedigers.

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<


Miquel Asmus in actie


In de tweede helft was Victoria’04 vaker aan de bal. PPSC verdedigde de voorsprong bekwaam , hield het hoofd koel en zocht naar mogelijkheden om een counter te kunnen plaatsen. Halverwege de tweede helft leidde een zwak moment bij Victoria’04 tot een strafschop, die feilloos werd afgerond: 4-0. Nog in dezelfde minuut kreeg Victoria;04 ook een kalktrap toegekend na het neerleggen van Nailey Girigorie. Hij belastte zichzelf met deze klus en faalde niet vanaf 11 meter: 4-1.

 

Naar mate de tijd verstreek werd duidelijk, dat een hard werkend Victoria’04 de nederlaag niet meer kon voorkomen. In de slotfase raakten zowel PPSC als Victoria’04 bij aanvallende acties nog de doelpaal, maar de eindstand 4-1 bleek een feit.

 

Opstelling Victoria’04: Jens Valk, Lars Kortleven (46: Osman Unnu), Jordi de Kimpe, Bob Planken, Dempsey Varela (18: Oscar Knecht), Nailey Girigorie, Remon van Prooijen, Miquel Asmus, Gianluca Been (62: Michael Blok), Denzel Asmus, Roy Meerten.


Michael Blok in actie


408 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 6 oktober 2019, 11:33