Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 19 april 2024
licht bewolkt 11° Licht bewolkt

AVALANCE muziekfestival op Veerplein

Vrijdag 20 september 2019, 11:12u

AVALANCE  muziekfestival op Veerplein

 

AVALANCE bestaat 90 jaar en gaat dit groots vieren !

 

Zaterdagmiddag 21 September zal de bekende Vlaardingse muziekvereniging AVALANCE middels een muziekfestival op het Veerplein het 90-jarig bestaan vieren. Het festival start om 13:00 uur en duurt tot 16:20 uur.

 

Na enkele moeilijke jaren is het AVALANCE toch weer gelukt met een brede glimlach naar een positieve toekomst te kijken en leden, bestuur en muzikaal leider zijn blij deze 90e verjaardag te kunnen vieren samen met de Vlaardingse bevolking.

Het muziekfestival zal dan ook een sterk Vlaardings tintje hebben met medewerking van de jubilerende vereniging en de orkesten van Thalita, De Haringkoppen, De Bazuingroep en als klap op de vuurpijl uit Dordrecht de Big Band van Jubal.



De showband Jubal heeft nl. 90 jaar geleden aan de wieg gestaan van de oprichting van toen het tamboers en Pijperskorps De Pijpers in Vlaardingen als afdeling van de CJV; Daar Jubal alle jubilea van AVALANCE heeft opgeluisterd met hun optreden, zijn zij ook vandaag aanwezig met hun Big Band, daar het festival hoofdzakelijk op een podium plaats vindt.

 

Avalance zelf heeft in de 90 jaar van haar bestaan ook vele hoogte punten mogen meemaken en heeft Vlaardingen vele malen mogen vertegenwoordigen elders in Europa, zoals in Zwitserland bij de bloemenfeesten in Neuchatel, de bloemenfeesten in Nice maar ook in de begin jaren van hun bestaan als De Pijpers met optredens in o.a. Nijverdal, waar veel Vlaardingers wonen, waarbij vermeld dat in die tijd een dergelijk tripje en optreden een unicum was.

 

Als vast agendapunt hebben zij vele jaren jaarlijks met hun optreden de feestelijkheden opgeluisterd in Vlaardingen bij Vlaggetjesdag voor de visserij, hetgeen later is voortgezet in Scheveningen.

In alle jaren van het bestaan, heeft Avalance op vele manieren veranderingen doorgevoerd, zoals van het Blauw/Witte uniform met platte pet naar de blauw rode capes en houten witte kolbak en vervolgens naar het groene laken uniform met zwarte kolbak, daarna het groen oranje uniform met baret en tot slot het zwart witte uniform met witte hoed.

 

Ook de muziek en instrumenten heeft vele veranderingen en moderniseringen ondergaan, zoals van de dwarsfluiten en hoorns via de jachthoorns naar de professionele showbands met moderne brass instrumenten en modern slagwerk.

De Pijpers en later na de naamsverandering stond bekend als de showband met het hoge ritme van marcheren, maar ook van de onverwachte effecten tijdens hun muzikale taptoe shows of hun typische straat optredens in winkelcentra.

 

Ook aan deze periode is helaas een einde gekomen en heeft het bestuur en leden onder leiding van hun muzikaal leider er voor gekozen als AVALANCE-STAGEBAND verder te gaan en populaire muzikale nummers te gaan spelen, waar vele muzikanten maar ook het luisterend publiek plezier van kunnen beleven.

Zo zullen zij zich ook presenteren tijdens het AVALANCE Jubileum muziekfestival, waar zij met een oud fluitisten nummer zullen beginnen, hetgeen na de oprichting als eerste tijdens de interne opleiding werd ingestudeerd, en vervolgens enkele van de moderne nummers zoals ook in de toekomst gespeeld zullen gaan worden.

 

De Historische Vereniging Vlaardingen heeft onlangs in hun verenigingsblad uitgebreid aandacht geschonken aan onze vereniging AVALANCE en aan de levensloop van De Pijpers naar AVALANCE in het bijzonder.

Na deze nieuwe start hopen wij weer vele mensen te mogen begroeten, zowel Jeugd als Ouderen, welke graag muziek maken met populaire muziek voor een breed publiek, zonder daarvoor speciale shows te moeten instuderen, waarbij ook eigen instrumenten mogen worden gebruikt of een instrument van AVALANCE.

 

Wij nodigen dan ook graag alle Vlaardingers, JONG en OUD, uit om zaterdag 21 September a.s. vanaf 13.00 uur naar het Veerplein te komen en de jubileum viering van 90 jaar DE PIJPERS/AVALANCE met ons te komen meevieren.

 

U KOMT TOCH ALLEN?  MAAR OUD LEDEN MOGEN ZEKER NIET ONTBREKEN!


berichtbron Avalance


1429 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 20 september 2019, 11:18