Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Woensdag 24 april 2024
licht bewolkt Licht bewolkt

Jan Geleynse ontvangt de GROEN Award

Zondag 15 september 2019, 09:35u

Jan Geleynse ontvangt de GROEN Award

 

De groen award is een informele prijs op het Lentiz Groen van Prinstererlyceum, die is bedacht om iemand te bedanken die heel veel doet of heeft gedaan om het 't Groen een beetje mooier te maken. Datgene wat hij of zij doet is belangeloos en niet in geld of goederen uit te drukken. Zo is Jan Geleynse.

 

Jan Geleynse kreeg de GROEN Award omdat hij naast zijn fantastische gymlessen al jaren lang reizen organiseert naar het Pitztal, zodat leerlingen ook een skivakantie kunnen beleven en kunnen leren skieën en boarden.

 

Hij is ook een grote initiator van de brugklasintroductie, welke sinds 3 jaar in het Friese Heeg word gehouden. Een brugklaskamp in een waterrijke omgeving waar het voor iedereen goed kanoën en zeilen is.

 

Positieve levenshouding

Willy van Bree: "Een groot compliment wat je hem kunt geven is zijn positieve levenshouding!. De duim naar omhoog is bij de cultuur van ‘t Groen gaan horen! Die duim komt van hem! Het compliment wat een leerling van hem vaak krijgt daarbij is “Perfect” “Geweldig”!

Als je de foto’s bekijkt, zie je dat die duim heel veel voorkomt. Ook bij de nieuwe brugklasleerlingen is het gebaar van positiviteit in korte tijd overgenomen. Bij Jan Geleynse blijft het niet bij een gebaar, het komt vanuit zijn hart."

 

Maandag komt het boek 100 jaar Groen uit. Het wordt om 14.00 uur overhandigt aan Burgemeester Jetten.

De titel is” Groen, groener ,groenst”. Jan Geleynse zorgt voor die overtreffende trap!

 


Jan Geleynse ontvangt de GROEN Award uit handen van Willy van Bree


3085 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 15 september 2019, 09:54