Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Woensdag 12 augustus 2020
onbewolkt 22° Onbewolkt

Middeleeuws Banket en Bal in Grote Kerk

Dinsdag 10 september 2019, 23:03u

Middeleeuws Banket en Bal in Grote Kerk

 

Zaterdagavond 14 september wordt de Grote Kerk omgetoverd tot de burcht van Dirk III en kunt u genieten van middeleeuwse muziek, ambachten en vooral van heerlijk middeleeuws eten en drinken. Aansluitend is er een groots middeleeuws bal, met optredens van professionele middeleeuwse acts (muziek). Ook Pater Moeskroen is van de partij. Dat wordt "Roodkapje" in de Grote Kerk !!

Flardinga viert feest, danst en geniet van middeleeuwse cultuur.

 

>> artikel gaat verder onder de abeelding <<Middeleeuws Banket

Na het daverende succes van Dirk's Feestdis tijdens de festiviteiten rondom Vlaardingen 1018 gaat Vlaardingen ook dit jaar weer op tijdreis naar de Middeleeuwen. Dus trek uw maliënkolder en harnas aan, betreedt uw trouwe viervoeter en ga in draf richting de Grote Kerk.
Traiteur Culinair uit Vlaardingen zal een tot in de puntjes verzorgt banket serveren, gebaseerd op middeleeuwse gerechten.

U kunt kiezen uit het reguliere menu, het vegetarische menu of het kindermenu (t/m 12 jaar).

 

Tijd: vanaf 18:00 uur

Kaarten: € 13,50
Kinderen (t/m 12 jaar): € 8,50
Wilt u kaarten kopen voor het banket? Kijk dan op apps.ticketmatic.com

 

Middeleeuws Kostuum
Om de ervaring zo authentiek mogelijk maken is het natuurlijk leuk als alle aanwezigen zich kleden in de stijl van de Middeleeuwen. In het geval dat u niet toevallig nog een oud harnas op zolder heeft liggen, kunt u bij ons voor €10 een gewaad (tuniek) aanschaffen en voor aanvang van het diner ophalen bij de entree. U kunt dit gewaad dan over uw eigentijdse kleren aantrekken en zo in stijl de eetzaal betreden. Het middeleeuws kostuum is tijdens het bestelproces te selecteren.

 

>> artikel gaat verder onder de afbeelding << 

Middeleeuws Bal

Na afloop van het middeleeuws banket gaan de geridderde voetjes van de vloer op het middeleeuwse bal. Vraag uw jonkvrouw of schildknaap ten dans en waan u in gedachten in een echt kasteel.

U danst in de 'ridderzaal' om te dansen op de klanken van o.a. Pater Moeskroen, Slag ende Stoot, Datura, Sassenachs en Celtic Swing (dans).

 

Tijd: 20:00 tot 24:00 uur,

Kaarten: € 6,00 (incl. 1 consumptie)
Wilt u kaarten kopen voor het bal? Kijk dan op www.apps.ticketmatic.com

 

 

Flardinga Viert!

Naast het Middeleeuws Banket en Bal wordt er in het weekend van 14 en 15 september nog veel meer georganiseerd. Zo is er zaterdag en zondag een riddertoernooi in het Oranjepark, is er zaterdagmiddag een Flardinga Bloemenstoet van het Oranjepark naar de Grote Kerk en is er de gehele zaterdag Beleef de Burcht in de Grote Kerk.

 

Alle informatie en tijden, vindt u op : https://www.vlaardingen1018.nl/Home

 

 


Pater Moeskroen is ook van de partij. Dat wordt "Roodkapje" in de Grote Kerk !!


VIDEO : Pater Moeskroen - Roodkapje - Castlefest 2013


661 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 10 september 2019, 23:46