Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Dinsdag 28 januari 2020
zwaar bewolkt Zwaar bewolkt

Woensdagavond 11 september: LeesLust in Bibliotheek Vlaardingen

Vrijdag 6 september 2019, 23:38u

Woensdagavond 11 september: LeesLust in Bibliotheek Vlaardingen

Week van de Alfabetisering: DURF! Doe ook mee! #SamenSterker

 

De 15e editie van de Week van de Alfabetisering van Stichting Lezen & Schrijven (9 t/m 15 september) staat dit jaar in het teken van het thema DURF! Doe ook mee! #SamenSterker. In Vlaardingen zijn zo'n 15.000 mensen met onvoldoende vaardigheden. Een aantal Vlaardingse organisaties organiseren verschillende activiteiten om laaggeletterdheid bespreekbaar te maken.

 

Woensdagavond 11 september: LeesLust in Bibliotheek Vlaardingen

Eén van de hoogtepunten in de Week van de Alfabetisering is op woensdag 11 september. Tussen 19.00-22.00 uur komen bekende en onbekende Vlaardingers naar de bibliotheek om over hun leeservaringen te vertellen en om “LeesLust” te promoten.

 

Aanwezig zijn: de schrijver Alex Boogers, Nachtburgemeester Leo IJdo, Wethouders Jacky Silos & Sebastiaan Nieuwland en vele anderen.

 

Welk boek inspireerde de burgemeester, wat lazen bestuurders dat hun toekomst veranderde, wat inspireerde schrijvers om hun eigen boek te gaan schrijven en welk boek of taalbeleving was belangrijk in het leven van nieuwkomers of laaggeletterden? Kortom: Welk boek veranderde hun leven.

 

Durf, doe mee & vertel & inspireer anderen

Tijdens deze avond is er ook gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over inspirerende boeken en dat zal zeker bijdragen aan meer leesLust!

 

Waar en wanneer

· Adres: Waalstraat 100

· Wanneer: woensdag 11 september

· Tijd: 19.00 - 22.00 uur

 

Kosten

€ 2,50 voor leden/vrijwilligerspas | € 5,00 voor niet leden.

 

Aanmelden

· Via e-mail: info@bibliotheek.vlaardingen.nl

· Bij de klantenservice in de bibliotheekvestigingen

· Telefonisch: 010-4343222

 

Over de Week van de Alfabetisering in Vlaardingen

De Bibliotheek Vlaardingen stelt, samen met een aantal partners, ook een gevarieerd programma voor deze week samen: een lunchbijeenkomst voor ambtenaren, Letters knutselen en de Dag van Taalvrijwilliger vol met workshops en presentaties, om een paar voorbeelden te noemen. Meer over de Week van de Alfabetisering zie: de website van de Bibliotheek Vlaardingen: www.bibliotheek.vlaardingen.nl

 


LeesLust promotrailer


383 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 6 september 2019, 23:44