Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Dinsdag 16 april 2024
half bewolkt Half bewolkt

Stadsspelden voor Astrid en Eibert Hamstra

Zondag 1 september 2019, 10:34u

Stadsspelden voor Astrid en Eibert Hamstra


Zaterdag 31 augustus verraste burgemeester Annemiek Jetten Astrid en Eibert Hamstra met een Vlaardingse Stadsspeld aan het einde van de Dag Zonder Drempels op het Zomerterras.

 

Deze gemeentelijke onderscheiding is een eerbetoon voor mensen die een opmerkelijke prestatie hebben verricht en/of zich langdurig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Vlaardingse gemeenschap.

 

Vrijwilligersactiviteiten
In het voorjaar van 2007 werd op initiatief van twee Vlaardingse stichtingen, De Sjaak Foundation en De Mikkies, de stichting ‘Dag Zonder Drempels’ in het leven geroepen. De Dag Zonder Drempels is bedoeld om alle kinderen, jongeren en volwassenen, met en zonder beperking, met elkaar te laten kennismaken.

 

Vanaf het begin zijn Astrid en Eibert Hamstra betrokken bij deze dag en in de laatste jaren was Astrid ook voorzitter. Het hele jaar door zijn zij bezig met de organisatie ervan en zetten ze zich in om deze dag te laten slagen voor mensen met en zonder beperking. Zij hebben nu aangegeven hun werkzaamheden als vrijwilliger te willen beëindigen.

 

Stadsspelden als verdienste voor hun jarenlange inzet
Voor hun inzet voor de Vlaardingse samenleving heeft het college van burgemeester en wethouders Astrid Hamstra en Eibert Hamstra de Vlaardingse Stadsspeld toegekend.

 


foto's Ton Delfos / tekst Gemeente Vlaardingen



1431 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 1 september 2019, 10:36