Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 29 maart 2024
half bewolkt 10° Half bewolkt

Informatieavond Blankenburgverbinding op dinsdag 3 september

Donderdag 29 augustus 2019, 16:27u

Informatieavond Blankenburgverbinding op dinsdag 3 september

 

Bent u al in het informatiecentrum van de Blankenburgverbinding geweest aan de Maassluissedijk? Hier raakt u op de hoogte van de aanleg van de nieuwe rijksweg A24, die de A20 bij Vlaardingen verbindt met de A15 bij Rozenburg. Als u op 3 september aanstaande naar een bijeenkomst over de Blankenburgverbinding komt, kunt u meteen rondkijken in het informatiecentrum.

 

In het informatiecentrum aan de Maassluissedijk 199 (poort 53) ziet u hoe de nieuwe rijksweg in de omgeving komt te liggen. Ook krijgt u een indruk hoe de landtunnel (Hollandtunnel) langs het Krabbepark, de tunnel onder het Scheur (Maasdeltatunnel) en de verkeersknooppunten eruit gaan zien. Met virtual-reality-brillen op kunt u de nieuwe rijksweg alvast ervaren. De A24 gaat in 2024 open.

 

Informatieavond op 3 september
Op dinsdag 3 september tussen 19.00 en 21.00 uur lichten  Rijkswaterstaat en aannemer BAAK hun werkzaamheden toe in het informatiecentrum. Afgelopen juli is de bouw van de Maasdeltatunnel gestart. In september starten de werkzaamheden aan de Hollandtunnel.

 

Tijdens de bijeenkomst kunt u ook partijen spreken van het kwaliteitsprogramma Nieuw Waterland. Dit gebied in Vlaardingen en Rozenburg ondergaat vanwege de aanleg van de rijksweg een metamorfose. Er komt een ‘Nieuw Waterland’ dat nog beter past bij de steden, het landschap, de historie en de bezoekers. In Vlaardingen horen het Krabbepark, een schoonwaterproject van het Hoogheemraadschap van Delfland en het Oeverbos bij Nieuw Waterland.

 

Een ander keer?
Kunt u niet op 3 september? Het informatiecentrum is elke woensdag, donderdag en vrijdag en elke eerste zaterdag van de maand open tussen 10.00 en 16.00 uur. Op zaterdag 7 september is het informatiecentrum open tijdens de Wereldhavendagen.

Meer weten? Kijk op de website van de Blankenburgverbinding en Nieuw Waterland.

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


939 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 29 augustus 2019, 16:30