Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Dinsdag 23 april 2024
bewolkt 11° Bewolkt

De scholen beginnen maandag 2 september weer

Donderdag 29 augustus 2019, 16:15u

De scholen beginnen maandag 2 september weer


Na de zomervakantie is het voor veel kinderen wennen om naar school te fietsen. Met de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ roept onze gemeente samen met Veilig Verkeer Nederland alle verkeersdeelnemers op om extra aandacht voor elkaar te hebben, zodat kinderen veilig op school komen. De gemeente heeft hiervoor de bekende spandoeken in de stad opgehangen.

 

Sommige kinderen gaan na de zomervakantie voor het eerst zelfstandig naar school. Ze fietsen een nieuwe route met onbekende verkeerssituaties. Het kan lastig zijn om de aandacht er helemaal bij te houden. Ook voor automobilisten is het na een relatief rustige periode op de weg soms even wennen.

 

Stijging verkeersgewonden
Na de zomervakantie zien we in Nederland helaas al jaren een piek in het aantal verkeersslachtoffers door aanrijdingen tussen automobilisten en fietsende scholieren.  Onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid toont aan dat het aantal ernstige verkeersgewonden in de afgelopen tien jaar met gemiddeld 1,9% per jaar toenam. Alle reden voor oplettendheid dus.

 

Tips voor de automobilist
Als automobilist kunt u extra rekening houden met fietsende scholieren door zelf op tijd te vertrekken en daardoor minder gehaast en dus rustig te rijden. Berg ook uw telefoon buiten bereik op, zodat u niet in de verleiding komt om een bericht te checken of een telefoontje op te nemen.

 

Tips voor ouders
Bent u vader of moeder van een kind op de basisschool? Dan helpt het als u uw kinderen vaker lopend of op de fiets naar school brengt. En hebt u een kind dat voor het eerst naar de brugklas gaat? Oefen dan samen de nieuwe route en bespreek de risicovolle plekken.

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen



534 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 29 augustus 2019, 16:20