Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zondag 8 december 2019
geheel bewolkt Geheel bewolkt

Boottocht over tweede tankgracht van vesting Hoek van Holland

Dinsdag 23 juli 2019, 06:40u

Boottocht over tweede tankgracht van vesting Hoek van Holland

 

Het Atlantikwall-museum organiseert weer boottochten over restanten van de voormalige tweede tankgracht van vesting Hoek van Holland in gemeente Westland. De boottochten worden georganiseerd op zaterdag 31 augustus en zaterdag 14 september.

 

In de Tweede Wereld oorlog werden er op bevel van de Duitse Wehrmacht twee tankgrachten en heel veel bunkers aangelegd in de regio. De bunkers en versperringen vormden steunpunten ( Widerstandsnesten). De steunpunten in combinatie met de tweede tankgracht vormden een verdedigingslinie ( Äussere landfront).

 

Een gids van het museum vertelt u tijdens de boottocht over de samenhang tussen de losse bunkers, de steunpunten, de tankgracht en de vesting. Aan de hand van unieke foto's wordt de historie van aanleg en gebruik van de bunkers in de oorlog en de impact op het dagelijks leven in de vesting, verteld. Ook wordt er verteld over de sloop van de bunkers en de huidige situatie.

 

Boottochten

Er is een mogelijkheid om vier steunpunten te bezoeken, deze tocht duurt vier en een half uur. Ook is er een kortere boottocht met de mogelijkheid om twee steunpunten te bezoeken. Deze kortere tocht duurt ruim twee uur. Onderweg bezoeken we bunkers die normaal niet te bezoeken zijn omdat ze op privé terrein liggen. 

 

Exclusieve boottocht over de tankgracht
Met de exclusieve boottocht bezoekt u twee bunkers die normaal niet te betreden zijn. Dit zijn bunkers op privégrond waar nu exclusief een kijkje mag worden genomen. We varen over alle nog bestaande delen van de voormalige 2e tankgracht en bezoeken vier weerstandskernen.
De gids vertelt aan de hand van uniek beeldmateriaal het complete verhaal van de Festung en het landfront; de bunkerstellingen langs de 2e tankgracht.
Deze boottocht duurt ongeveer 4 uur en 30 minuten.

 
Standaard boottocht over de tankgracht
Met deze boottocht bezoekt u twee weerstandskernen van het landfront en wordt gevaren over een aantal delen van de tankgracht die nu nog aanwezig zijn. Er wordt één exclusieve bunker op privéterrein bezocht.
De gids vertelt aan de hand van uniek beeldmateriaal het verhaal van de Festung en het landfront, en de te bezoeken weerstandskernen.
Deze boottocht duurt ongeveer 2 uur en 15 minuten.

 

Reserveringen zijn reeds gestart

De boottochten worden georganiseerd op zaterdag 31 augustus en zaterdag 14 september. De verkoop van de exclusieve boottochten met bunker bezoek is reeds gestart.

Voor meer info, de voorwaarden en boekingen kijk op de site https://www.atlantikwall-museum.nl/rondleidingen--excursies

 

 

 


Boot vaart over de tankgracht en passeert hier een geschutsbunker die ook bezocht wordt. (foto Atlantikwall-museum)


351 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 23 juli 2019, 06:51