Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 19 april 2024
half bewolkt Half bewolkt

Elektrocutie voor de Japanse duizendknoop

Zondag 14 juli 2019, 22:15u

Elektrocutie voor de Japanse duizendknoop

 

Maakt experiment de Japanse duizendknoop een kopje kleiner ?


Mooi groen is niet lelijk, maar de Japanse duizendknoop zouden we toch graag een kopje kleiner maken! Vandaar dat de gemeente ook graag gebruik maakt van een aanbod van de firma Blijdorp voor een experiment om te kijken of de duizendknoop onder de indruk zal zijn van – een poging tot – elektrocutie!

 

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<



 

Medelijden ?

Nergens voor nodig, want de Japanse duizendknoop is geen lieverdje. De plant groeit hard en heeft in ons land geen natuurlijke vijanden. Hierdoor laat de plant weinig ruimte over voor inheemse plantensoorten. Ook het dierenleven lijdt hieronder, want insecten houden juist van grote diversiteit. De wortels van de Japanse duizendknoop kunnen meters diep groeien en de wortelstokken zijn zo sterk, dat ze soms schade veroorzaken aan bijvoorbeeld wegen, gebouwen en leidingen.

 

Hoopgevend
Tot op heden is er geen goede methode om de plant te bestrijden. De eerste resultaten van elektrocutie lijken wel hoopgevend. Daar waar andere bestrijdingsmethoden de wortels vaak intact laten waarna de plant vanuit de wortel toch weer de kop op steekt, komt de elektriciteit tot het puntje van de wortels. We gaan eens kijken of deze taaie rakker hier nog iets van terug heeft!

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


1581 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 14 juli 2019, 22:18