Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Dinsdag 22 oktober 2019
half bewolkt 13° Half bewolkt

Zomerfeest en Duurzaamheidsmarkt in de Drevenbuurt

Woensdag 10 juli 2019, 21:06u

Zomerfeest en Duurzaamheidsmarkt in de Drevenbuurt

 

Buurtbewoners gaan samen en duurzaam Op Dreef!

 

Door: Bestuur Stichting Op Dreef en Stuurgroep Duurzaam op Dreef

 

Zaterdag 6 juli werd er een leuke en inspirerende activiteit voor en door buurtbewoners in de Drevenbuurt georganiseerd bij basisschool De Hoeksteen. Hierbij is er een samenwerking tot stand gekomen tussen het bestuur van de Stichting Op Dreef met de stuurgroep en werkgroepen van het programma Duurzaam op Dreef.

 

Twee onderdelen maakten deel uit van dit buurtevenement :

 

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<


Volop leuke activiteiten tijdens het zomerfeest voor de jeugd !


Zomerfeest

 

Om de naderende zomervakantie alvast te vieren organiseerde Stichting Op Dreef weer een nieuwe editie van het inmiddels bekende en geliefde zomerfeest voor de Drevenbuurt.

Dit jaar stond het feest in het teken van natuur, duurzaamheid en beweging.

 

Met steun van het Fonds Schiedam Vlaardingen en de gemeente Vlaardingen is, mede in samenwerking met de Scoutinggroep Allard van Heemstede en KBS De Hoeksteen, weer een succesvol en gezellig zomerfeest georganiseerd. Op het terrein konden de jeugdige buurtbewoners van de Drevenbuurt zich uitleven op springkussens en het leven in de sloot ontdekken samen met een stadsbioloog. Er kon geknutseld worden, geschminkt en er werden glittertatoeages gemaakt. Ook konden er vele activiteiten van de scouts van de Allard van Heemstedegroep worden gedaan.

 

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<


De duurzaamheidsmarkt werd goed bezocht


Duurzaamheidsmarkt

 

Tijdens het buurtevenement is er een duurzame informatiemarkt georganiseerd door de stuurgroep en werkgroepen van het programma Duurzaam op Dreef. Buurtbewoners konden zich door Duurzaam Op Dreef laten informeren over vergroening en verduurzaming van hun woning en woonomgeving waarbij ook de Wijkkrant Holy van de partij was.

De volgende onderwerpen kwamen aan bod:

 

Energietransitie: energiek Op Dreef!

De werkgroep Energietransitie, het Vlaardings Energie Collectief en de WoonWijzerWinkel lichtten hun activiteiten op het onderdeel Energietransitie toe. De werkgroep was goed vertegenwoordigd met vijf deelnemers en heeft veel bezoekers aangesproken en gestimuleerd om de woning te isoleren en, wanneer er geld overbleef, te investeren in duurzame energie. Daarnaast is informatie verstrekt voor een energiezuinige en geïsoleerde woning vanuit de WoonWijzerWagen en is het aanbod voor collectieve energieacties gepresenteerd door het Energiecollectief.

 

Ophoging: de grond verzakt! 

De werkgroep Ophoging, de firma Van Dijk uit Maasland en de gemeente Vlaardingen hebben informatie verstrekt op het thema Ophoging. Een woordvoerder van de werkgroep heeft aan geïnteresseerden verteld over de manier waarop de groep buurtbewoners mee wilt denken over participatie en inrichting bij het gemeentelijk Ophoogprogramma.

 

Vertegenwoordigers van de gemeente hebben bij hun eigen kraam aan geïnteresseerden toelichting gegeven over dit programma. Tot slot heeft de firma Van Dijk de mogelijkheden benoemd voor de ophoging van straten en tuinen.  

 

Onderhoud groen: groen verrijkt!

De werkgroep Onderhoud groen, Team Klavertje Vier en de gemeente Vlaardingen hebben informatie geboden op het onderwerp groenonderhoud. Vertegenwoordigers van de werkgroep hebben informatie verstrekt over de kansen en knelpunten bij het groen in de Drevenbuurt, ook in het kader van werkzaamheden van bijv. het ophogen van straten. Daarnaast is een Manifest van de werkgroep besproken, wat gedeeld is aan gemeentelijke betrokkenen en door de voorzitter van de werkgroep tijdens het evenement overhandigd is aan de gemeentelijke portefeuillehouder. 

                                                                

Team klavertje Vier heeft ook de actie ‘’Tegel eruit, groen erin’’ tijdens het evenement georganiseerd en bezoekers enthousiast gemaakt voor natuurvriendelijke tuinen. Daarnaast hebben de gemeentelijke vertegenwoordigers de mogelijkheden besproken voor een natuurvriendelijke buurt.

 

Wijkkrant Holy

Daarnaast hebben redactieleden van de Wijkkrant Holy toelichting gegeven over het belang en de positieve waarde van deze krant voor het promoten van nieuws uit de wijk Holy.

 

 >> artikel gaat verder onder de afbeelding <<


Overhandiging manifest Werkgroep Groen door voorzitter Wim Riel aan wethouder Bart de Leede


Bezoek van twee wethouders

 

Tot slot hebben de wethouders Bart de Leede (portefeuille o.a. Openbare Ruimte en groen, klimaatadaptatie) en Sebastiaan Nieuwland (portefeuille o.a. Duurzaamheid en energietransitie) een bezoek gebracht aan het buurtevenement. Hierbij hebben ze o.a. de prijsuitreiking bijgewoond voor een winactie van regentonnen die de gemeente Vlaardingen tijdens de markt beschikbaar had gesteld.

 

Terugblik

Met de samenwerking van de Stichting Op Dreef en Duurzaam op Dreef met alle betrokken organisaties, initiatieven en vrijwilligers is het gelukt om een fantastische middag voor de buurt te organiseren. Hiermee is weer duidelijk geworden dat het in de buurt fijn, mooi en gezellig wonen is maar ook toekomstbestendig moet blijven.

 

Het bestuur van Stichting Op Dreef en de stuurgroep van Duurzaam op Dreef zijn blij met de goede opkomst van buurtbewoners aan het evenement. De dank gaat uit naar alle betrokken organisaties, kraamhouders, vrijwilligers en bezoekers die het evenement mogelijk hebben gemaakt. Daarnaast wordt de aanwezigheid van twee gemeentelijke collegeleden gewaardeerd.

 

Samen met de geïnteresseerde buurtbewoners, betrokken organisaties en de gemeente Vlaardingen zullen er verdere concrete stappen gezet worden naar een fijne en toekomstbestendige Drevenbuurt.

 

Wilt u (als buurtbewoner) op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Duurzaam Op Dreef in de Drevenbuurt? Of heeft u verdere vragen en opmerkingen over het buurtprogramma? Dan kunt u een e-mail sturen naar: wijkactie.drevenbuurt@gmail.com

 

Voor meer informatie over sociale activiteiten in de Drevenbuurt kunt u terecht op de website van Stichting Op Dreef op: www.stichtingopdreefvld.nl

 

Of via Facebook op: Stichting Op Dreef


Sommigen kwamen met een nat pak thuis ....


292 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 10 juli 2019, 21:17