Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Dinsdag 22 oktober 2019
lichte regen 13° Lichte regen

Vissersreünie 2019 in Museum Vlaardingen

Zaterdag 6 juli 2019, 20:32u

Vissersreünie 2019 in Museum Vlaardingen

 

>> door Ernst Lohmann <<

 

De reünie van oud-vissers, boetsters, kuipers en aanverwante beroepen in de visserij werd afgelopen zaterdag 6 juli weer gehouden in Museum Vlaardingen aan de Westhavenkade te Vlaardingen. Dit jaarlijkse evenement wordt traditiegetrouw georganiseerd door de Vrienden van het museum.

 

Bij binnenkomst stond gastvrouw Gera de mensen te woord en heette de reünisten welkom.

De voorzitter van de “Vrienden”, Marja Tiemens opende de reünie en daarna kon iedereen zijn gang gaan. Dit jaar was er een grotere opkomst dan vorig jaar en met zo’n 70 mensen was het reuze gezellig. Oude bekenden ontmoeten, een beetje bijpraten. Iedereen had het prima naar de zin.

 

De sterke verhalen van vroeger kwamen weer over tafel. Nieuwe haring genuttigd, al of niet met een broodje. Maar ook een drankje genuttigd. De oud-vissers konden vaak ook niet nalaten een schelvispekeltje te kantelen, het populaire en echt Vlaardingse drankje wat de vissers vroeger ook mee naar zee namen.

 

Net als vorig jaar werd de muziek verzorgd door onze nachtburgemeester Leo IJdo. De reünie werd georganiseerd door de “Vrienden” in samenwerking met de Zeillogger Balder en de reünisten konden dit ondertussen mooi gerestaureerde schip uit 1912 ook bezoeken en bewonderen. Ook daar kwamen weer de verhalen los.

Aan het einde hoorde je bijna iedereen tegen elkaar zeggen: tot volgend jaar dan maar weer.452 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 6 juli 2019, 20:36