Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Dinsdag 22 oktober 2019
lichte regen 13° Lichte regen

Hennepkwekerij Johan de Wittstraat ontmanteld

Dinsdag 2 juli 2019, 23:04u

Hennepkwekerij Johan de Wittstraat ontmanteld

 

De gemeente Vlaardingen en de Politie Eenheid Rotterdam hebben op dinsdag 2 juli 2019 een hennepkwekerij aan de Johan de Wittstraat ontmanteld. Er zijn 651 hennepplanten gevonden.

 

De gemeente Vlaardingen heeft opdracht gegeven voor de ontmanteling van de hennepkwekerij. Deze is inmiddels gestart. Na de ontmanteling wordt de gebruikte apparatuur ter plaatse vernietigd. Er is sprake van stroomdiefstal. Stedin gaat de energietoevoer herstellen. Er is nog geen verdachte opgepakt. De ontmantelingskosten worden op de dader(s) verhaald.

 

Risico’s
De ontmanteling is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt, die sinds 1 januari 2009 actief is om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden. De gemeente Vlaardingen werkt samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil.

 

Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt?

Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Ook bij de gemeente kunt u meldingen doen via handhaving@vlaardingen.nl of via de Buitenlijn www.vlaardingen.nl/buitenlijn.

 

 

tekstbron Gemeente Vlaardingen

foto's FaceBook Politie Vlaardingen

 495 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 3 juli 2019, 09:04