Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Dinsdag 22 oktober 2019
half bewolkt 13° Half bewolkt

Schietdemonstratie met originele mitrailleur bij Atlantikwall-museum in Hoek van Holland

Donderdag 27 juni 2019, 21:58u

Schietdemonstratie met originele mitrailleur bij Atlantikwall-museum in Hoek van Holland

 

Zondag 30 juni wordt er bij het Atlantikwall-museum in Hoek van Holland een schietdemonstratie gegeven met een originele mitrailleur tijdens de excursie "Nordmole 1943".

 

De Flak-Batterie Nordmole was in de oorlog regelmatig actief.  Met diverse stukken luchtafweergeschut werd geschoten op geallieerde vliegtuigen die over de Festung Hoek van Holland vlogen. Ervaar met deze rondleiding hoe de Duitse soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog in de bunkers leefden. Deelnemers bezoeken de Flak-Batterie waar aan de hand van re-enacment het dagelijks leven wordt uitgebeeld.

 

Tijdens de rondleiding wordt uitleg gegeven bij de volgende objecten:  

Atlantikwall-Museum, bunkertype 611, met daarin een Pak 40 7,5 cm antitankkanon, het 8,8 cm Flak luchtafweerkanon,  Flak 10,5 cm geschutbeddingen en bunkertype 625b. Deze bunker is authentiek ingericht zoals tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

Diverse Duitse militairen beelden het dagelijks leven uit en geven schietdemonstraties. Er wordt onder andere geschoten met een Tsjechische ZB-26 mitrailleur.

De Duitsers hadden tijdens de bezetting van Tsjecho-Slowakije heel veel wapens buit gemaakt. Opmerkelijk is dat dit wapen ook onder licentie in Engeland gemaakt werd als BREN mitrailleur. Hierdoor had zowel Engeland als Duitsland een bijna identiek wapen. Voor de demonstratie wordt de originele Tsjechische variant, die de Duisters gebruikte, gedemonstreerd.  De Duitsers doopte dit wapen om tot MG 26 (t).

Tijdens de wapendemonstratie zal de mitrailleur diverse salvo’s afvuren.

 

Meer info en reserveren : www.atlantikwall-museum.nl

 535 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 27 juni 2019, 22:04