Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 19 april 2024
half bewolkt 10° Half bewolkt

Zwemmarathon de Kulk haalt 8.000 euro op voor Make-A-Wish

Maandag 17 juni 2019, 21:09u

Zwemmarathon de Kulk haalt € 8.000,00 op voor Make-A-Wish

 

Wethouder Bart Bikkers gaf zaterdag 15 juni om 19.00 uur het startsein voor de 4e zwemmarathon in zwembad De Kulk, waarbij gezwommen werd voor het goede doel.

Negen teams, bestaande uit circa 10 deelnemers, verschenen aan de start. Het was een drukte van jewelste. Naast de deelnemers waren er ook vele toeschouwers aanwezig om de zwemmers aan te moedigen.

 

De teams moesten in estafettevorm gedurende 6 uur lang, een zwemmer in de baan hebben. De tactiek hiervoor, was aan de teams zelf om te bepalen. De leeftijd van de deelnemers was heel verschillend, evenals de conditie en zwemervaring. De diversiteit zorgde ervoor dat dit evenement laagdrempelig is en toegankelijk voor iedereen.

 

DJ Melvin en Kees met dubbel O zorgden voor de muzikale BOOST en er was een tombola, waarmee leuke prijsjes gewonnen konden worden. De lootjes waren snel uitverkocht.

Om 01.00 uur precies, klonk het eindsignaal, werden de banen geteld en de eindstand opgemaakt.


De deelnemers


Het team “ZVVS trimzwemmers” was, met 1065 banen, de grote winnaar met de meest gezwommen banen.

Zij gingen naar huis met de wisselbeker. Dit betekent wel dat ze volgende jaar ook weer van de partij moeten zijn om hun titel te verdedigen. Team “S2US” slaagde er voor de 4e keer in om het meeste sponsorgeld binnen te halen en kreeg als wisseltrofee een spaarvarken. Daarin zat 1 Euro, het startkapitaal voor volgend jaar.

 

De organisatie van de zwemmarathon kon aan de vertegenwoordigster van Make-A-Wish, namens alle deelnemers, een cheque overhandigen met daarop een bedrag van € 8.000,00.

Dank aan alle deelnemers en sponsoren, we kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

Tot volgend jaar!

 

tekst Myra Houdijk


De crew


923 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 17 juni 2019, 21:16