Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 19 april 2024
half bewolkt Half bewolkt

Naar het strand in Vlaardingen? Dat kan vanaf 14 juni!

Donderdag 13 juni 2019, 20:46u

Naar het strand in Vlaardingen? Dat kan vanaf 14 juni!


Een heus eigen stadsstrand in Vlaardingen? Jawel! Vanaf vrijdag 14 juni is het Stadsstrand Vlaardingen aan de KW-haven open voor het publiek op vrijdag, zaterdag en zondag van half juni tot half september 2019.

 

De historische vuurtorenkap, die voorheen als herkenbaar icoon in de Oude Haven stond, wordt uitvalsbasis voor de programmering op het Stadsstrand in Vlaardingen. Het markante object, dat verwijst naar de zeevaart en de visserij, staat al jaren te wachten op een nieuwe bestemming, maar moet eerst flink opgeknapt worden.

 

Een groep enthousiaste ondernemers heeft de vuurtorenkap geadopteerd en gaat deze opknappen en een nieuwe bestemming geven. In samenwerking met techniekleerlingen worden de werkzaamheden als leer-werkproject uitgevoerd op locatie. Bovenin kan er straks vergaderd worden en later ook geslapen.

 

De onderkant wordt een kiosk waar bezoekers aan het stadsstrand eten en drinken kunnen halen. Rondom de vuurtoren wordt zand gestort en komen er aangename zitplekken met een prachtig uitzicht op de Nieuwe Maas.

 

Elke weekend anders
Het programma van het Stadsstrand zal ieder weekend anders zijn. Kijk op www.hetstadsstrand.nl voor het meest recente programma.

 

berichtbron Gemeene Vlaardingen


Plaatsing van de historische vuurtorenkap


2105 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 13 juni 2019, 20:55