Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zondag 24 september 2023
half bewolkt 15° Half bewolkt

De Bavinck gaat voor Groen en Gezond !

Dinsdag 11 september 2018, 21:33u

De Bavinckschool heeft begin dit jaar het vignet Gezonde School behaald. Dat wordt op donderdag 13 september gevierd met een Groen & Gezond feestdag, samen met alle kinderen van de peuteropvang, basisschool en buitenschoolse opvang van De Bavinck. Met het vignet Gezonde School laat De Bavinck zien dat zij actief bijdraagt aan een gezonde leefstijl van kinderen en medewerkers.


Groen & Gezond feestdag
Op donderdag 13 september wordt de Groen & Gezond feestdag bij De Bavinck geopend door Ingrid Jansen. Ingrid is presentatrice, radio-dj en danseres én ambassadeur van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Ook Jacky Silos-Knaap; wethouder van onder andere Jeugd en Onderwijs van de gemeente Vlaardingen zal bij de opening aanwezig zijn.


Alle kinderen gaan in en rond het gebouw aan de slag met verschillende workshops in het teken van gezonde voeding, natuur en milieu, duurzaamheid en sport en bewegen. Tussen de middag wordt er met elkaar een gezonde lunch genuttigd. De dag wordt afgesloten met een cooldown en alle kinderen ontvangen een goodiebag met gezonde producten. Stichting Vlaardingen in Beweging (VIB) en JOGG Vlaardingen zijn actief betrokken bij de organisatie van de Groen & Gezond feestdag.


Gezonde School vignet
Directeur Anita van Dam is trots op het Gezonde School vignet. “Werken aan gezondheid loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder uitval en een gezonde leefstijl. Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat en hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.


Bovendien heeft De Bavinck het themacertificaat Natuur en Milieu voor excursies in de natuur, het spelen en leren in de schooltuin en het werken in de klas met natuurgerichte onderzoeksvragen. Verder wordt het afval apart ingezameld en maken de kinderen met elkaar de omgeving van de school regelmatig schoon.

Vanaf 13 september hangt op de gevel van onze school het vignet Gezonde School”. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is!


Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties.

Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School en de kwaliteitscriteria die daarmee samenhangen?

Kijk dan op : www.gezondeschool.nl.

 

berichtbron UN1EK Onderwijs en Opvang


1023 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 11 september 2018, 21:52