Zondag 9 juni 2019, 19:18u

Oscar Knecht kopt over doel

VICTORIA’04-LEKKERKERK einduitslag: 1-2 (bij rust 0-1).

Doelpunt Victoria’04: Lars Kortleven (1-1).

In de halve finale in de nacompetitie voor een plaats in de derde klasse liep Victoria’04 zich keer op keer vast in de hechte defensie van Lekkerkerk. De bezoekers kwamen twee keer op voorsprong en gaven deze door stug te verdedigen niet meer uit handen.

door Arie Noordhoek

De stormachtige wind speelde een grote rol gedurende de wedstrijd. Beide ploegen moesten wennen aan de omstandigheden. Victoria’04 trok het initiatief naar zich toe en Lekkerkerk zocht waar mogelijk in de omschakeling de aanval. In de openingsfase waren voor Victoria’04 Lars Kortleven en Denzel Asmus dicht bij een doelpunt. De goede doelman van Lekkerkerk wist de nul knap vast te houden. Het spel golfde over en weer en beide teams wisten lang stand te houden. Totdat pal voor de rust na een lange trap naar voren de bal door de wind werd gedragen richting doelman Cliff Westdijk. Die zich vervolgens verkeek op de dwarrelende bal, waarvan Lekkerkerk gretig profiteerde: 0-1.

De hervatting was nauwelijks een minuut oud, toen Lars Kortleven de bal op het middenveld veroverde en een vrije weg zag richting doel van Lekkerkerk om vervolgens na een lange sprint de 1-1 aan te tekenen. Vctoria’04 bleef de aanval zoeken, doch Lekkerkerk counterde enkele keren gevaarlijk. In de 55ste minuut stond bij een tegenaanval de achterhoede van de Vlaardingse formatie niet goed opgesteld. Dit leverde een vrije trap op, die vervolgens doel trof: 1-2. Naar mate de wedstrijd vorderde legde Lekkerkerk zich toe op het verdedigen van de voorsprong. Het hard werkende Victoria’04 liep zich telkens vast in de gesloten defensie van de bezoekers. Cliff Westdijk moest aan de overzijde nog enkele keren handelend optreden. Voor het doel van Lekkerkerk waren Oscar Knecht en Denzel Asmus dicht bij de gelijkmaker, die niet meer werd gescoord.

Lekkerkerk kan zich gaan opmaken voor de finale tegen Bergambacht. Voor Victoria’04 rest er niets anders, dan uithuilen en opnieuw beginnen in de vierde klasse.

Opstelling Victoria’04: Cliff Westdijk, Peter de Klein, Bob Planken, Osman Unnu (83: Jorge Gomes), Jur de Visser, Dilan Ali (72: Roy Meerten), Oscar Knecht (72: Nick van Santen), Lars Kortleven, Donny van Balen, Nailey Girigorie, Denzel Asmus.