Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zondag 15 september 2019
half bewolkt 11° Half bewolkt

Jan van Hemert heeft in zijn historische Jeep Normandië bereikt !

Zaterdag 8 juni 2019, 22:54u

Jan van Hemert heeft in zijn historische Jeep Normandië bereikt !

 

Op vrijdag 31 mei vertrok Jan van Hemert in zijn historische Jeep, samen met een ander legervoertuig vanuit Vlaardingen naar Normandië. Het was precies 75 jaar geleden dat op de stranden van Normandië de invasie van D-day begon en uiteindelijk Europa haar vrijheid terugkreeg.

 

In 1944 zijn er vele mannen en jongens vertrokken uit hun gezinnen en families om in een vreemd land tegen een vreemde vijand te gaan strijden om zo de vrede in Europa te herstellen. Ze verzamelden zich in Engeland; werden getraind in opleidingskampen om zo de oversteek te maken naar Frankrijk. Een immense operatie om mens en materieel op het juiste moment op de juiste plek te krijgen.

 

Om namens Vlaardingen en de Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen een eerbetoon aan de slachtoffers van de invasie te brengen, besloot men een 75 jaar vrijheid vlag naar Normandië te brengen. Op vrijdag 31 mei kreeg Jan van Hemert de vlag uit handen van onze burgemeester Annemiek Jetten. Inmiddels is hij met zijn historische Jeep èn de vlag aangekomen op het strand van Normandië.


berichtbron Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen


478 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 8 juni 2019, 22:59