Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zondag 15 september 2019
half bewolkt 11° Half bewolkt

Chiem van Houweninge gaat filmscenario voor Dubio schrijven

Donderdag 6 juni 2019, 19:06u

Chiem van Houweninge gaat filmscenario voor Dubio schrijven

 

Dé historische roman Dubio van Karin de Roos gaat verfilmd worden !

 

Woensdagmiddag 5 juni werden in het Museum Vlaardingen de plannen gepresenteerd over Vlaardingen 1018 evenementen in de komende jaren.

Hierbij werd ook bekend gemaakt dat het historisch roman Dubio van Karin de Roos verfilmd gaat worden. Medeorganisator van Vlaardingen 1018 Wibo Broek speelde al langer met de gedachte om het boek Dubio te gaan verfilmen. Maar wie moest nu het script gaan schrijven, vroeg hij zich af. “Op een dag trok ik de stoute schoenen aan en belde Chiem van Houweninge op. En tot mijn grote verbazing was hij meteen enthousiast en zei meteen ja op m’n plannen!”, aldus een trotse Wibo Broek.

 

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<Over het boek Dubio:

Wat is dichterbij? Heden of verleden?

'Dubio' is een spannende historische roman die heden en verleden vervlecht tegen het decor van middeleeuws West-Frisia en een hedendaagse psychiatrische kliniek. Laat je meeslepen in het verwarrende verhaal van Germaine, die in 1014 ernstig mishandeld wordt gevonden in het veenmoeras rond Flardinga. Vier jaar later speelt ze tegen wil en dank een rol in de historische Slag bij Flardinga.

 

In 2018 duikt een gelijknamige vrouw op in een psychiatrische kliniek. Is ze psychotisch? Ze kan de beelden van een veldslag niet van zich afschudden en wil wanhopig graag terug naar het middeleeuwse Flardinga. Waarom zegt iedereen dat ze zich duizend jaar vergist? Slechts één persoon neemt haar verhaal serieus.

 

Dubio snijdt thema’s aan als identiteit, oorsprong en ‘thuis komen’.
Voor meer info en het eerste hoofdstuk (gratis): www.dubio-boek.nl


Dubio - boektrailer687 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 13 juni 2019, 20:56