Druk, druk, druk voor het doel

Victoria’04-PPSC einduitslag: 5-0 (bij rust 3-0).

Doelpunten Victoria’04: Donny van Balen (1-0), Peter de Klein (2-0),

Bob Planken (3-0), Jur de Visser (4-0), Calvin Jongejan (5-0).

Waar PPSC de vele kansen onbenut liet, daar maakte Victoria’04 de doelpunten wel. De laatste thuiswedstrijd werd door Victoria’04 met ruime cijfers gewonnen. Als de Schiedamse club beter met de mogelijkheden was omgegaan, dan had het scorebord er anders kunnen uitzien na afloop van het sportieve duel.

Beide teams wisten zich vooraf verzekerd van het bereiken van de nacompetitie. Toch maakten beide teams er een waardig slot van de competitie van. In de beginfase bleek PPSC een ware plaag voor de achterhoede van Victoria’04. Keer op keer werd doelman Cliff Westdijk onder vuur genomen, maar PPSC beloonde zich niet. Naar mate de wedstrijd vorderde kreeg Victoria’04 meer vat op het aanvallende spel van de Schiedamse tegenstander. In de omschakeling werden keer op keer de spitsen Denzel Asmus en Nailey Girigorie gezocht. Na een half uur spelen opende Donny van Balen na een snelle counter de score: 1-0. In de 40ste minuut reageerde Peter de Klein attent op een hoekschop en kopte 2-0 binnen. Kort voor de pauze tekende aanvoerder Bob Planken eveneens uit een hoekschop van dichtbij voor de 3-0 ruststand.

Na de pauze ontwikkelde zich hetzelfde spelbeeld. Een aanvallend PPSC, dat weigerde te scoren en een slim counterend Victoria’04. De Vlaardingse defensie draaide op volle toeren en maakte nauwelijks een fout. Aan de overzijde bleek Victoria’04 slagvaardiger. Jur de Visser rondde een aanval over vele schijven beheerst af: 4-0. In de 65ste minuut zag Calvin Jongejan zijn effectvol schot in het PPSC-doel verdwijnen: 5-0. Victoria’04 beperkte zich in de resterende minuten op het verdedigen van de voorsprong in de wetenschap dat nog drie wedstrijden resteren in de nacompetitie om alsnog promotie naar de derde klasse af te dwingen.

Na afloop werd van Jorge Gomes, Peter de Klein en Donny van Balen (voorafgaand nog gehuldigd voor 250 wedstrijden in het vlaggenschip van Victoria’04) op gepaste eervolle wijze afscheid genomen, want stoppen met selectievoetbal.

Opstelling Victoria’04: Cliff Westdijk, Peter de Klein, Bob Planken, Osman Unnu, Jur de Visser, Dilan Ali (62: Jorge Gomes), Jordi de Kimpe (35: Roy Meerten), Calvin Jongejan, Donny van Balen, Nailey Girigorie, Denzel Asmus (46: Glenn de Visser).