Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zaterdag 20 april 2024
bewolkt Bewolkt

Werken aan Toekomstvisie Vlaardingen 2020-2040

Vrijdag 24 mei 2019, 08:18u

Fotobijschrift: Wethouders Jacky Silos en Bart de Leede mochten samen met kinderen van basisschool Avonturijn, OBS Jan Ligthart en Jenaplanschool Vlaardingen het startsein geven voor de Toekomstvisie Vlaardingen. Fotografie: Ron van Rossum


Werken aan Toekomstvisie Vlaardingen 2020-2040

 

Een stad besturen? Dan is het belangrijk om de bestemming te kennen. Wat voor een stad wil Vlaardingen in 2040 zijn? De Toekomstvisie Vlaardingen 2020-2040 moet daar antwoord op gaan geven.

Wethouders Bart de Leede en Jacky Silos gingen donderdag 23 mei op bezoek bij de Groene Draad om samen met basisschoolkinderen de aftrap te geven van de zoektocht naar zoveel mogelijk inbreng van inwoners, ondernemers en organisaties in Vlaardingen voor de toekomstvisie.

 

De Toekomstvisie Vlaardingen 2020-2040 wordt de opvolger van de ‘Stadsvisie Vlaardingen, Koers op 2020’. Met zoveel mogelijk inbreng uit de stad en van verschillende partnerorganisaties wil de gemeente in beeld krijgen in welke richting onze stad zich de komende 20 jaar moet gaan ontwikkelen. Het resultaat waaraan gewerkt wordt: een toekomstscenario dat de gemeenteraad en het college kan helpen om te bouwen aan het Vlaardingen van de toekomst. Hoe kan de stad zich de komende jaren ontwikkelen? Hoe gaan we om met de veranderingen in het klimaat en met energie? Hoe zorgen we er voor dat we prettig met elkaar samenleven? Hoe gaan we om met wonen en werken in de stad of met verkeer en vervoer?

 

Om zoveel mogelijk mensen te betrekken, organiseert de gemeente 20 en 25 juni een Toekomstatelier in de Stadsgehoorzaal. Om daarnaast ook inbreng te krijgen van mensen die niet zo snel een bijeenkomst bezoeken, gaan ambassadeurs van de Toekomstvisie de stad in om op verschillende locaties voorbijgangers te vragen naar hun toekomstwensen voor Vlaardingen. Ook komt er een digitale enquête beschikbaar voor wie zijn ideeën over de toekomst van de stad graag thuis achter de computer wil delen.

 

Wie meer wil weten, kan terecht op www.vlaardingen.nl/toekomst waar binnenkort ook de online enquête beschikbaar komt.

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


1608 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 24 mei 2019, 08:20