Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 19 april 2024
motregen Motregen

Rondleiding door de Watertoren met Benzo-expositie

Woensdag 22 mei 2019, 22:34u

Rondleiding door de Watertoren met Benzo-expositie

 

Op zaterdag 25 mei a.s. is in de Watertoren aan de rand van ’t Hof van 10 tot 16 uur de expositie over de Vlaardingse fietsfabriek Benzo weer te bezichtigen. Ook worden er door de Vrienden van de Watertoren rondleidingen gegeven door dit markante gebouw.

 

Een leuke samenloop met de expositie is het Vlaardings Fietscircus dat zaterdag op het Veerplein wordt gehouden. Daar zijn dan zowel oude als nieuwe Benzo-fietsen te zien. De nieuwe modellen zijn ontwikkeld door Jan de Graaf Tweewielers. Deze Vlaardingse fietsenmaker werd door de expositie Benzo-Terug in de Watertoren geïnspireerd om de merknaam Benzo nieuw leven in te blazen.

 

Vlaardingen stond door de firma Bakker en Zonen decennia lang bekend om de fabricage en verkoop van deze degelijke en voordelige fiets. De expositie laat hoogtepunten uit de geschiedenis van de fietsfabriek zien die tot 1985 gevestigd was aan de Gedempte Biersloot, tegenover de huidige Dirk supermarkt.

 

De Benzo-expositie is ingericht in het enorme watervat op de zesde etage van de toren. Een kleine 75 treden hoger heeft de bezoeker op het dakterras van de Watertoren een schitterend uitzicht over de wijde omgeving.



1178 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 22 mei 2019, 22:36