Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Dinsdag 23 april 2024
half bewolkt Half bewolkt

Openbare besluiten college van B en W - 21 mei 2019

Woensdag 22 mei 2019, 00:10u

Openbare besluiten college van B en W - 21 mei 2019

 

Openbare besluiten uit de collegevergadering gehouden op: dinsdag 21 mei 2019

 

>> Beantwoording artikel 34-vragen over ongewenste sticker geplakt op de voorruit van een stichting <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft de beantwoording artikel 34-vragen van de heer Akca (Beter voor Vlaardingen) over ongewenste sticker geplakt op de voorruit van een stichting vastgesteld.

 

Bijlage: Sticker op voorruit stichting geplakt (pdf, 60 kB)

 

Toelichting:

Het college geeft in de beantwoording aan dat de politie de genoemde melding in behandeling heeft en nader onderzoekt.

 

>> Beantwoording artikel 34-vragen over extra verkeer door werkzaamheden Blankenburgtunnel <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft de beantwoording artikel 34-vragen van de heer Van Pienbroek (ChristenUnie/SGP) over extra verkeer door werkzaamheden Blankenburgtunnel vastgesteld.

 

Bijlage: Extra verkeer door werkzaamheden Blankenburgtunnel (pdf, 182 kB)

 

Toelichting:

Om de transporten in goede orde te laten plaatsvinden, is een route overeengekomen waarbij de aan- en afvoer van deze transporten verdeeld is over respectievelijk het onderliggende wegennet van Maassluis en Vlaardingen. Op deze wijze is er sprake van een gereguleerde en te doseren manier van afhandeling van dit extra bouwverkeer.

 

>> Beantwoording artikel 34-vragen over Oost Europese migranten <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft de beantwoording artikel 34-vragen van de heer Boers (Fractie Boers) over Oost-Europese migranten vastgesteld.

 

Bijlage: Oost-Europese migranten(pdf, 154 kB)

 

Toelichting:

Het college is op de hoogte van een aantal mogelijke misstanden. Er lopen gesprekken met de eigenaar, de beheerder en één van de uitzendbureaus die woningen in het gebouw huren/verhuren. Er zijn in Vlaardingen twee gebouwen, van deze omvang, voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Het andere complex is Valkenhof hoog, waar de woningen voldoen aan de convenantsvoorwaarden huisvesting tijdelijke arbeidsmigranten.

 

>> Raadsmemo ontwikkeling Floreslaan <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft de raadsmemo ontwikkeling Floreslaan vastgesteld.

 

Bijlage: Ontwikkeling Floreslaan (pdf, 124 kB)

 

Toelichting:

Het college informeert de gemeenteraad met de raadsmemo over het voornemen om een bouwontwikkeling te starten op het terrein van het voormalig tuincentrum gelegen aan de Floreslaan/ hoek Surinamesingel. De ontwikkeling bestaat uit de bouw van maximaal 43 grondgebonden woningen. Omwonenden en belanghebbenden worden door de ontwikkelaar uitgenodigd voor een informatieavond.

 

>> Raadsvoorstel zienswijzeprocedure Ontwerpbegroting Metropoolregio Rotterdam Den Haag 2020 <<

Het college van B&W heeft:

1. het raadsvoorstel zienswijzeprocedure Ontwerpbegroting Metropoolregio Rotterdam Den Haag 2020 vastgesteld,
2. de brief aan het dagelijks bestuur van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag vastgesteld.
 

Bijlage: Metropoolregio Rotterdam Den Haag 2020 (pdf, 9 MB)

 

Toelichting:

Het college ziet geen aanleiding om een zienswijze in te dienen op de begroting voor 2020 van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De begroting is sluitend en wijkt beperkt af van die van 2019. De verwachting is dat de gemeenteraad definitief besluit op 6 juni 2019.

 

>> Raadsvoorstel 'Verslag van het toezicht op de naleving van de wettelijke voorschriften voor archivering en informatiebeheer door de gemeente Vlaardingen, 2016-2017' <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft het raadsvoorstel tot het aanbieden van het tweejaarlijkse 'Verslag van het toezicht op de naleving van de wettelijke voorschriften voor archivering en informatiebeheer door de gemeente Vlaardingen, 2016-2017' van de gemeentearchivaris, aan de Provincie vastgesteld.

 

Bijlage: Raadsvoorstel 'Verslag van het toezicht op de naleving van de wettelijke voorschriften voor archivering en informatiebeheer door de gemeente Vlaardingen, 2016-2017' (pdf, 710 kB)

 

Toelichting:

Het college heeft het tweejaarlijkse toezicht verslag (2016-2017) van de gemeentearchivaris met conclusies en aanbevelingen vastgesteld en dit met een bestuurlijke reactie aangeboden aan de gemeenteraad. Met het verzoek na vaststelling - in het kader van het interbestuurlijk toezicht – door te sturen naar de Provincie.

 

>> Raadsvoorstel tot vaststelling van de 1e voortgangsrapportage 2019 en 6e begrotingswijziging <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft het raadsvoorstel tot vaststelling van de 1e voortgangsrapportage 2019 en 6e begrotingswijziging vastgesteld.

 

Bijlage: 1e voortgangsrapportage 2019 en 6e begrotingswijziging (pdf, 1 MB)

 

Toelichting:

Het college heeft het raadsvoorstel vastgesteld met de 1e Voortgangsrapportage 2019 en de bijbehorende begrotingswijziging. Door middel van de voortgangsrapportage wordt de gemeenteraad op de hoogte gesteld van de financiële afwijkingen op de lopende begroting en wordt de raad voorgesteld de begroting naar aanleiding van deze afwijkingen aan te passen.

 

>> Raadsvoorstel tot vaststellen Kadernota Erfgoed <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft het raadsvoorstel tot vaststellen Kadernota Erfgoed vastgesteld.

 

Bijlage:  Kadernota Erfgoed (pdf, 3 MB)

 

Toelichting:

Erfgoed kan in de stad verbindend werken en is een wezenlijk deel van de identiteit van de stad en haar bewoners. Daarom zet de gemeente zich in om het erfgoed te behouden, te beheren, bekendheid te geven en toegankelijk te laten zijn. In de eerder vastgestelde Nota Erfgoed staan de ambities voor het erfgoedbeleid in Vlaardingen omschreven. In de nieuwe Kadernota Erfgoed 2019 worden deze ambities verder uitgewerkt. Het college legt de kadernota voor aan de gemeenteraad.

 

Berichtbron Gemeente Vlaardingen


767 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 22 mei 2019, 00:15