Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Dinsdag 23 april 2024
bewolkt Bewolkt

Burgemeester Annemiek Jetten leest voor

Vrijdag 17 mei 2019, 00:06u

Burgemeester Annemiek Jetten leest voor

 

Burgemeester Annemiek Jetten is ambassadeur van de VoorleesExpress. Zij leest in de komende weken een aantal keer voor bij een gezin thuis.

Vorige week las de burgemeester voor bij Cezer Hussam Deeb. Cezer en zijn familie komen uit Syrië en wonen ongeveer drie jaar in Nederland. Cezer gaat sinds kort naar de basisschool. Met de VoorleesExpress krijgt hij een extra steuntje in de rug bij het leren van de Nederlandse taal.

 

Burgemeester Annemiek Jetten: “Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Kinderen met een risico op een taalachterstand, bijvoorbeeld omdat thuis een andere taal dan Nederlands wordt gesproken, kunnen worden aangemeld bij de VoorleesExpress. De vrijwilligers vergroten het (voor)leesplezier en de woordenschat van kinderen en inspireren ouders om voor te lezen aan hun kind. Een bezoekje aan de bibliotheek hoort er ook bij. Zo helpen we kinderen en gezinnen samen op weg.”

 

Over De VoorleesExpress
De VoorleesExpress is een landelijk initiatief. Stichting Aanzet voert de VoorleesExpress uit in Schiedam en Vlaardingen en is op zoek naar vrijwilligers die zich een uurtje per week willen inzetten om bij een gezin thuis voor te lezen. Meer informatie of wilt u het goede voorbeeld van de burgemeester volgen?

Kijk op de website van Stichting Aanzet.


1190 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 17 mei 2019, 00:08