Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zondag 7 juni 2020
matige regen 11° Matige regen

Heel Vlaardingen Bakt is voor herhaling vatbaar!

Maandag 13 mei 2019, 21:36u

Winnares categorie Jeugd Nadia de Wild met de 2 winnende taarten


Heel Vlaardingen Bakt is voor herhaling vatbaar!


Afgelopen zaterdag vierden we de Lente in het Stadshart. Op verschillende plaatsen in de Vlaardingse binnenstad vonden leuke evenementen plaats.

Zo stond het pleintje in de Fransenstraat deze dag vooral in het teken van taarten bakken en prijzen winnen. Op het zonnige terras met gezellige muziek waren prachtige (door de winkeliers beschikbaar gestelde) prijzen te winnen aan het Rad van Fortuin.


Heel Vlaardingen Bakt!
Voor de eerste keer vond hier ook de wedstrijd Heel Vlaardingen Bakt plaats. Amateurbakkers mochten thuis hun mooiste en lekkerste taart bakken om deze vervolgens door een deskundige jury te laten testen. Maar liefst 20 deelnemers, waarvan er 4 in de categorie jeugd tot 16 jaar vielen, leverden hun mooiste en lekkerste creaties in. Het was duidelijk dat er veel aandacht en liefde aan was besteed.

 

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<


Juryleden met winnende taart


De jury, die bestond uit Dick van Dalen, banketbakker bij Meesterbakker Voskamp; Fina Vona, oud-deelneemster aan Heel Holland bakt en journaliste Britt Planken, heeft alle taarten bewonderd en geproefd. Vervolgens hebben zij iedere taart beoordeeld op presentatie, originaliteit, afwerking en smaak.


Bij de jeugd kwam de getalenteerde Nadia de Wild, met haar prachtige roze taart, als winnares uit de bus.


Bij de volwassenen was de keuze voor de juryleden zo mogelijk nog lastiger. Er waren veel uiteenlopende ontwerpen en smaken. En waar bij de één de presentatie echt prachtig was, was bij de ander de smaak weer fantastisch.
Uiteindelijk kwam Nacera Mohand als winnares uit de bus. Haar prachtige taart was qua afwerking en smaak net iets beter dan de ook prachtige taarten van Francis Thoma (2e plaats) en Danique van der Tas (3e plaats).


Nacera won hiermee, naast een prachtig horloge van Juwelier Adri Stam, natuurlijk de titel Winnares Heel Vlaardingen Bakt 2019. Wellicht is dit voor haar een leuke opstap naar de TV-versie Heel Holland Bakt!


Eén ding is zeker: als het aan de deelnemers en aan het publiek ligt, dan wordt deze drukbezochte wedstrijd zeker nog herhaald!

 


607 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 13 mei 2019, 21:40