Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 28 maart 2024
licht bewolkt 10° Licht bewolkt

Openbare besluiten college B & W van dinsdag 7 mei 2019

Dinsdag 7 mei 2019, 23:40u

  Openbare besluiten college B & W – dinsdag 7 mei 2019

 

Openbare besluiten uit de collegevergadering gehouden op dinsdag 7 mei 2019

 

>> Beantwoording artikel 34-vragen over recycling kunstgrasvelden <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft de beantwoording artikel 34-vragen van de heer Thiel (Fractie Boers) over recycling kunstgrasvelden vastgesteld.

 

Bijlage: Recycling kunstgrasvelden (pdf, 77kB)

 

Toelichting:

Het college geeft in de beantwoording aan dat de kunstgrasmatten zijn afgevoerd naar een erkend verwerker. Deze verwerker is voornemens om alle vrijkomende materialen terug in de markt te zetten als een ander product. Er wordt momenteel gewerkt aan het realiseren van een productielijn om de kunstgrasmatten te verwerken.

 

>> Beantwoording art. 34 vragen over verlichting Marathonweg/Industrieweg <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft de beantwoording art. 34 vragen van CU/SGP over verlichting Marathonweg/Industrieweg vastgesteld.

 

Bijlage: Verlichting Marathonweg/Industrieweg (pdf, 79kB)

 

Toelichting:

Het college licht in de antwoorden toe dat er problemen zijn met de verlichting sinds de aanleg van de rotonde Marathonweg. Stedin heeft in het afgelopen jaar diverse werkzaamheden uitgevoerd. Kapotte verlichting zorgt niet per definitie voor onveilige situaties, maar om dit ten alle tijden te voorkomen plaatsen we tijdelijke verlichting wanneer de verlichting voor langere periode defect is en niet direct gerepareerd kan worden. Dat zorgt immers toch voor een overzichtelijkere en plezierigere situatie voor alle weggebruikers. In dit geval was het niet voorzien dat de verlichting voor langere tijd niet zou branden.

 

Inmiddels brandt de verlichting en wordt dit door de gemeente en Stedin gemonitord.

 

>> Raadsvoorstel tot instemming met de ontwerpbegroting 2020 van de Regionale Belasting Groep en tot het afzien van het indienen van een zienswijze <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de ontwerpbegroting 2020 van de Regionale Belasting Groep.

 

Bijlage:  Ontwerpbegroting 2020 van de Regionale Belasting Groep (pdf, 890kB)

 

Toelichting:

Het college stelt de raad voor om in te stemmen met de ontwerpbegroting 2020 van de Regionale Belasting Groep (de RBG) en om van af te zien van het kenbaar maken van een zienswijze.

 

>> Anterieure overeenkomst Windpark Oeverwind <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de anterieure overeenkomst met de Coöperatieve Vereniging tot Collectief Bezit van Windmolens "De Windvogel" B.A. ten behoeve van de realisatie van twee windmolens in het Oeverbos langs het Scheur.

 

Toelichting:

Het Vlaardings Energie Collectief heeft het initiatief genomen om een aantal windmolens langs het Scheur in het Oeverbos te realiseren. Dit is in lijn met het gemeentelijk beleid dat is  vastgelegd in het Beleidskader Windenergie. De gemeenteraad heeft dit op 26 januari 2017 vastgesteld. Voor de realisatie van voorlopig twee windmolens langs het Scheur moet een nieuw bestemmingsplan worden gemaakt.

 

>> Ontwerp omgevingsvergunning Maasdeltatunnel Blankenburgverbinding <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten:

1. het Ontwerp omgevingsvergunning voor de Maasdeltatunnel ter inzage te leggen en indien er geen zienswijzen zijn, de definitieve vergunning direct in werking te laten treden en voor publicatie en terinzagelegging door Rijkswaterstaat vrij te geven.
2. bij geen zienswijzen de verlening van de definitieve omgevingsvergunning ambtelijk afdoen.
 

>> Raadsvoorstel tot het besluiten tot het toepassen van de coördinatieregeling ex art. 3.30 Wet ruimtelijke ordening (Wro) ten behoeve van het realiseren van twee windmolens in het Oeverbos-Oost <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft het raadsvoorstel tot het besluiten tot het toepassen van de coördinatieregeling ex art. 3.30 Wet ruimtelijke ordening (Wro)  ten behoeve van het realiseren van twee windmolens in het Oeverbos-Oost vastgesteld.

 

Bijlage: Coördinatieregeling ex art. 3.30 Wro (pdf, 109kB)

 

Toelichting:

Door dit besluit kan de procedure van het bestemmingsplan tegelijk met de procedure voor de te verlenen omgevingsvergunning worden gevoerd. Hierdoor wordt tijd gewonnen en wordt bereikt dat de initiatiefnemers, het Vlaardingse Energie Collectief in samenwerking met De Windvogel nog gebruik kunnen maken van een subsidiemogelijkheid voor windenergie aan land.

 

>> Reactie op het advies van de Cliëntenraad over de Verordening Adviesraad Sociaal Domein <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft de reactie op het advies over de Verordening Adviesraad Sociaal Domein vastgesteld.

 

Toelichting:

Het college geeft in de beantwoording aan dat de Adviesraad Sociaal Domein het college adviseert. Op deze wijze krijgt het advies een plaats in het beleid. Waar het beleid wordt vastgesteld door de gemeenteraad geeft het college aan wat het advies van de Adviesraad Sociaal Domein was en hoe dat is verwerkt. In de verordening wordt aangeven dat de leden van de Adviesraad Sociaal Domein inwoners zijn van Vlaardingen en qua achtergrond en/of deskundigheid een afspiegeling vormen van de verschillende aandachtsgebieden binnen het Sociaal Domein, waaronder de Participatiewet. In de Adviesgroep Stroomopwaarts is de cliëntenparticipatie geborgd waar het de Participatiewet betreft. De leden van Adviesgroep Stroomopwaarts bestaan uit een mix van ervaringsdeskundigen, beleidsdeskundigen, intermediairs en vertegenwoordigers.

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


1054 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 7 mei 2019, 23:44