Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 28 maart 2024
half bewolkt Half bewolkt

FotoSpecial - Psst, familie Zwaan heeft kleintjes

Vrijdag 3 mei 2019, 20:36u

Fotospecial - Psst, familie Zwaan heeft kleintjes

 

"Psst, ga nu onder de veren bij je vijf broertjes en zusjes en ga fijn slapen. Je maakt ze nog wakker, met al dat gedraai en getier! Morgen is er weer een hele dag om de singel te gaan verkennen".

 

Ja, moeder Zwaan heeft het beste voor, met haar kleintjes. Na een drukke dag met haar zes kleine zwaantjes aan de Surinamesingel, is het nu toch echt bedtijd geworden en heeft ze hun maar al te graag onder haar warme vleugels.

 

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<



 

Maar één kleintje wil nog lang niet slapen. "Maar mama, ik kan toch nog wel even bovendeks blijven om nog even fijn bij u te zijn en wat rond te kijken ?", vroeg het kleintje aan moeder Zwaan.

 

"Nou, nog heel eventjes dan. Maar kijk daar eens! Daar zit de fotograaf op z'n hurken waar ik je vanmiddag al over vertelde. Hij komt elk jaar bij ons nest langs op kraamvisite. Aardige kerel die ons dan rustig op de foto zet. Dit jaar nu voor de vierde keer. Ik en je vader zijn blij met hem. Zo kunnen wij ons prachtig kroost aan heel Vlaardingen laten zien.".

 

Kleintje poseerde nog wat, tot hij zachtjes toch slaperig begon te worden. "Nu heeft hij wel genoeg foto's van ons gemaakt vind ik. Ik ga onder uw warme veren", vertelde kleintje uiteindelijk tegen z'n moeder, geeuwde wat en vertrok naar beneden.

 

"Truste moeders", riep hij nog even vanonder de veren, Om even later toch nog even verder te gaan; "Misschien komt de fotograaf nog een keer langs als we gaan zwemmen. Dan laat ik zien hoe goed ik het al kan!"

 

Maar moeders hoorde hem al niet meer. Zij had inmiddels haar ogen gesloten en lag fijn te slapen met haar zes kleine zwaantjes veilig onder haar vleugels.



2637 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 3 mei 2019, 21:27