Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Dinsdag 16 april 2024
bewolkt Bewolkt

Muzikale vertelvoorstelling in De Windwijzer : ‘Ontmoetingen onderweg’

Vrijdag 3 mei 2019, 17:43u

Muzikale vertelvoorstelling in De Windwijzer : ‘Ontmoetingen onderweg

 

Op vrijdag 17 mei is om 20.30 uur de vertelvoorstelling ‘Ontmoetingen onderweg’ van Aat van der Harst, met muzikale begeleiding van Marianne Post. Voorafgaand aan de voorstelling, bestaat de gelegenheid om vanaf 18.00 uur een eenvoudige maaltijd te gebruiken. (inloop vanaf 17.30 uur)

 

Al eeuwenlang maken mensen tochten te voet naar heilige plaatsen in de verte. Aat van der Harst wandelde van zijn huis in Leusden naar Santiago de Compostella en erna naar Rome. Samen met zangeres Marianne van der Post maakte hij een verhaal van zijn tocht.

 

Aat vertelt over de weg naar de verte met pelgrimsthema’s als de oproep, wolven op de weg, ontmoetingen, wegwijzers, heilige plaatsen en de aankomst/ thuiskomst. De wandelweg staat steeds symbool voor de levensweg. Persoonlijke verhalen vloeien samen met oude, overgeleverde verhalen. Diverse levensthema’s komen aan de orde en het belangrijkste zijn uiteindelijk de ontmoetingen met reisgenoten die een korter of langer stuk met je meelopen.

 

Centraal staan betekenisvolle gesprekken met tochtgenoten tegen de achtergrond van de wandeling door indrukwekkende natuur en langs historische steden, kathedralen en kloosters. Marianne van der Post (Muzemoes) begeleidt het verhaal met gitaar en zang.

Ze zingt Nederlandse poëzie (o.a. van Martinus Nijhoff), Franse chansons, Engelse luisterliedjes en een eigen compositie.

 

Kosten: € 7,50 voor de voorstelling / € 13,50 voor maaltijd + voorstelling

 

Aanmelden via: info@dewindwijzer.nl

 

Centrum voor ontmoeting, bezinning en dienstverlening

Schiedamseweg 95 - 3134 BD Vlaardingen - tel. 010 - 434 78 87


516 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 3 mei 2019, 17:45