Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 19 april 2024
half bewolkt 10° Half bewolkt

Burgemeester Annemiek Jetten prikt zwerfvuil mee, met groep jonge basketballers van de Vlaardingen Captains

Vrijdag 3 mei 2019, 17:04u

Burgemeester Annemiek Jetten temidden van de groep jonge basketballers en initiatiefnemers Hans en Marleen Versluijs


Burgemeester Annemiek Jetten prikt zwerfvuil mee, met groep jonge basketballers van de Vlaardingen Captains

 

Burgemeester Annemiek Jetten bezocht een groep jonge basketballers van de Vlaardingen Captains (een groep voortgekomen uit YETS) die samen met andere wijkbewoners van de Westwijk iedere zaterdag met prikstokken de wijk in trekt om zwerfvuil op te ruimen.

 

Lege chipszakjes, snoeppapiertjes, blikjes, soms zelfs vieze luiers, mensen gooien van alles op straat zonder stil te staan bij de gevolgen. En die gevolgen zijn vervelend: veel bewoners ergeren zich aan rommel in de wijk. Zwerfvuil zorgt er voor dat buurten er eerder verloederd uit zien, rondwaaiende stukken plastic vormen een gevaar voor het verkeer en aan scherpe glasscherven of stukken blik kunnen bijvoorbeeld huisdieren zich verwonden. Kunststof en metaal zijn niet biologisch afbreekbaar. Een blikje doet er zo’n 50 jaar over om weg te roesten. Plastic doet er soms nog langer over om uiteen te vallen in piepkleine stukjes microplastic die dan nog steeds een probleem vormen voor het milieu.

 

Preventief
Belangrijk dus om zoveel mogelijk en zo snel mogelijk zwerfvuil op te ruimen! De helpersploeg in de Westwijk is een zeer welkome aanvulling op de schoonmaakwerkzaamheden van de gemeente in het gebied. Niet alleen maken de deelnemers zo de stad een stukje schoner, er is ook bewezen dat een opgeruimde omgeving preventief werkt: mensen gooien hun troep eerder op de grond als het ergens al een rommeltje is, dan wanneer het ergens schoon is.

 

Meehelpen?
De opruimploeg van Vlaardingen Captains wordt begeleid door initiatiefnemers Hans en Marleen. Zin om mee te helpen? U bent iedere zaterdag van harte welkom om aan te sluiten. De groep start om 11.00 uur in de Heemtuin en werkt tot uiterlijk 13.00 uur door. U kunt zich per-email aanmelden bij Hans en Marleen (hans@versluijs.nl) of per telefoon 06 22 48 2271.

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


1016 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 3 mei 2019, 17:05