Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 29 maart 2024
bewolkt 11° Bewolkt

Gemeentesecretaris Anneke Knol wordt nieuwe algemeen directeur/secretaris Provincie Utrecht

Vrijdag 3 mei 2019, 16:49u

Gemeentesecretaris Anneke Knol wordt nieuwe algemeen directeur/secretaris Provincie Utrecht

 

Anneke Knol-van Leeuwen wordt de nieuwe algemeen directeur/secretaris van de Provincie Utrecht. Zij volgt op 16 juni 2019 interim-directeur Jan Herman de Baas op, die dan ruim een jaar leiding heeft gegeven aan de ambtelijke organisatie. Knol is momenteel algemeen directeur/gemeentesecretaris van de Gemeente Vlaardingen.

 

Gedeputeerde Staten zijn blij dat in de persoon van Anneke Knol een ervaren algemeen directeur is gevonden. Haar visie sluit aan bij de beweging die de Provincie Utrecht als organisatie heeft ingezet. Knol is strategisch, analytisch en een creatief denker. Zij heeft ruime ervaring in leiderschap, management en organisatieontwikkeling. Zij wordt in haar nieuwe functie eindverantwoordelijk voor het functioneren van de ambtelijke organisatie. Als secretaris is zij, vanuit haar wettelijke rol, eerste adviseur van het college van Gedeputeerde Staten en de Commissaris van de Koning.

 

Burgemeester Annemiek Jetten van Vlaardingen over haar vertrek naar de provincie: “Anneke Knol-van Leeuwen is van grote waarde geweest voor de gemeente Vlaardingen. Zij heeft met haar beleid “Ramen en deuren open” de ambtelijke organisatie taak- en toekomstgerichter gemaakt. Haar overstap naar de provincie Utrecht is een prachtige kans die wij haar, ondanks het gemis hier, van harte gunnen.”

 

Anneke Knol is sinds 2015 gemeentesecretaris van Vlaardingen. Daarvoor vervulde zij dezelfde functie bij de gemeente Barendrecht. Eerder gaf zij bij de Gemeente Lansingerland leiding aan de afdelingen Economische Zaken & Welzijn en Strategische Ontwikkeling, en was zij in diverse functies werkzaam bij het Hoofdbedrijfschap Afbouw en Onderhoud en de Kamers van Koophandel Rotterdam en Zuid-Holland Zuid.

 

tekst Gemeente Vlaardingen / foto Angelique van Woerkom


1152 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 3 mei 2019, 16:52