Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 29 maart 2024
licht bewolkt 14° Licht bewolkt

Vlaardings dialect in een aigenwijs nieuw jassie

Dinsdag 30 april 2019, 20:48u

Vlaardings dialect in een aigenwijs nieuw jassie

 

Als Vlaardingers wonen wij in één van de oudste woongebieden van Zuid-Holland. Een plek met een rijke geschiedenis. Hier kunnen wij best een beetje groos op zijn, als trotse haringkoppen.

Wij van het BelevingsAtelier op de Hoogstraat 93 vinden het belangrijk om dit gevoel op een ludieke manier te ondersteunen en een gevoel van trots en eigenaarschap te geven aan de Vlaardinger.

Dat willen wij doen door middel van iets wat ons allemaal bindt. Taal en wel het authentieke Vlaardingse dialect, het echte Vlaarings.

 

Onder de merknaam “EchtVlaarings” drukken wij grappige, aansprekende en herkenbare uitspraken op textiel, waaronder t-shirts voor jong en oud. Denk aan kreten zoals Blai dak je zien, Klain Hittepititie of Klain Doimpie. Maar ook op bijvoorbeeld keramiek zoals mokken komt een tekst als ‘arstikke blai met mijn bakkie’ goed tot zijn recht.  Zo zijn er nog veel meer ideeën.

Met de ludieke teksten op shirts gaan we ook inspelen op traditionele Vlaardingse evenementen zoals het Haring & Bierfeest.

 

Onze inspiratie halen we uit het Vlaardingse Woordenboek wat eind 2018 verscheen, maar vooral ook van wat wij horen om ons heen, ‘op straat’. Omdat wij niet alle uitspraken kennen, vragen wij onze stadsgenoten mee te denken over leuke echte Vlaardingse uitspraken. Wij kiezen vervolgens de leukste uitspraak en de inzender krijgt een gratis “EchtVlaarings t-shirt” met zijn eigen tekst in Vlaarings dialect.

 

Uw suggestie kunt u mailen naar info@hetbelevingsatelier.nl.

 

Naast “EchtVlaarings” items kan je bij Het BelevingsAtelier uiteraard ook terecht voor prints van persoonlijke ontwerpen. Het BelevingsAtelier kan het ontwerp in overleg met de klant verzorgen.

Laat je verrassen en loop eens binnen op Hoogstraat 93.


2083 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 30 april 2019, 20:49