Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 19 april 2024
half bewolkt Half bewolkt

Openbare besluiten college van B en W - 23 april 2019

Dinsdag 23 april 2019, 21:36u

Openbare besluiten van het college van B en W - 23 april 2019

 

Openbare besluiten uit de collegevergadering gehouden op: dinsdag 23 april 2019.

 

>> Herinrichting openbare ruimte nabij Van Limburg Stirumstraat 49, de voormalige OBS De Globe <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft het raadsvoorstel beschikbaar stellen krediet herinrichting openbare ruimte bij de herontwikkeling Van Limburg Stirumstraat 49 vastgesteld.

 

Bijlage: 

Herontwikkeling Van Limburg Stirumstraat 49 (pdf, 5 MB)
 

Toelichting:

De openbare ruimte bij de Van Limburg Stirumstraat 49 (voormalige Globeschool) moet opnieuw worden ingericht om goed aan te sluiten bij het herontwikkelingsproject en bij de directe omgeving. Mede door de leegstand van het pand is de omgeving rondom het pand in verval geraakt. Daarnaast wordt de functie van het pand veranderd van school naar woningcomplex. Hierdoor is er behoefte aan een andere invulling van de openbare ruimte, waarbij klimaatadaptieve maatregelen worden getroffen.

 

>> Raadsvoorstel kennisneming projectplan subsidiebeschikking Winterterras Vlaardingen 2019 <<

Het college van burgemeester en wethouders het raadsvoorstel subsidiebeschikking Winterterras Vlaardingen 2019 vastgesteld.

 

Bijlage:

Subsidiebeschikking Winterterras 2019 (pdf, 2 MB)
 

Toelichting:

Het college heeft de raad voorgesteld om een subsidie aan de Stichting Winterterras te verstrekken voor de realisatie van een ijsbaan met aanvullende winteractiviteiten in december 2019 in het Oranjepark.

 

>> Verlenging Bestuursovereenkomst voor het Samenwerkingsverband Regio Rotterdam (SvWrR) <<

Het college van burgemeester en wethouders is akkoord gegaan met verlenging van de Bestuursovereenkomst Samenwerkingsverband Wonen regio Rotterdam tot uiterlijk 1 juli 2020.

 

Toelichting:

De Bestuursovereenkomst Wonen voor het Samenwerkingsverband Regio Rotterdam loopt 1 juli 2019 af. De huidige overeenkomst wordt met een jaar verlengd. Het streven is om in het najaar te komen met een evaluatie en voorstellen voor de toekomst.

 

>> Raadsmemo beantwoording motie bewaakte fietsenstalling <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft de raadsmemo beantwoording motie bewaakte fietsenstalling vastgesteld.

 

Bijlage:

Bewaakte fietsenstalling (pdf, 168 kB)
 

Toelichting:

Het college heeft besloten om niet over te gaan tot een bewaakte fietsenstalling  bij winkelcentrum de Loper. Er kan niet achterhaald worden welk effect een bewaakte fietsenstalling heeft op het aantal gestolen fietsen. Wel zullen oude fietsklemmen worden vervangen door dubbele fietsbeugels met aanbindmogelijkheid.

 

>> Definitief ontwerp herinrichting Korte Hoogstraat <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft kennisgenomen van het definitief ontwerp herinrichting Korte Hoogstraat.

 

Toelichting:

Als alles volgens plan verloopt start in juni 2019 de herinrichting van de Korte Hoogstraat. Dit is onderdeel van het centrumplan, 'De Binnenstad Centraal'. Het plan is dat de klinkers van de Westhavenkade worden doorgetrokken naar de Korte Hoogstraat. Het trottoir wordt van natuursteen. De groene korven aan de zuidzijde worden vervangen door plantvakken met laagblijvend groen. Aan de noordzijde van de Korte Hoogstraat komen geleide bomen op stam, waarbij de beperkte hoogte geen schaduw bij de woningen veroorzaakt en zicht op de etalages mogelijk blijft.

 

>> Rapportage Taskforce <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft kennisgenomen van de rapportage Taskforce en doorgeleiden aan de gemeenteraad.

 

Toelichting:

Naar aanleiding van de rapportage "Meer bestuurskracht nodig voor Vlaardingen" van Hans Andersson is een Taskforce gevormd. Deze Taskforce, bestaande uit de leden van het Centraal Management Team (CMT), heeft een (financiële) rapportage opgesteld van een 10-tal zware dossiers. Op 19 april jl. zijn de bevindingen van de Taskforce ambtelijk gepresenteerd aan de leden van het college en gemeenteraad. Deze rapportage van de Taskforce zal door de formateurs betrokken worden bij de onderhandelingen van de vorming van een college. Ook zal deze rapportage onderdeel zijn van de besprekingen van de Voorjaarsnota.

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


930 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 23 april 2019, 21:42