half bewolkt Half bewolkt

LYRA - VICTORIA’04 - uitslag 5-3

Zondag 9 september 2018, 10:21u

Lyra-Vic : Die zit !

Victoria'04 laat zich de overwinning ontnemen door een fysiek sterk spelend Lyra

LYRA-VICTORIA’04 (zat.) UITSLAG 5-3 (bij rust 2-1)

Doelpunten Victoria’04:

Calvin Jongejan (0-1)

Naily Girigorie (1-2)

Glenn de Visser (3-3).

In de tweede bekerwedstrijd in De Lier liet Victoria’04 in de tweede helft een mogelijke overwinning zich ontnemen door een fysiek sterk spelend Lyra. Tot twee keer toe werd een voorsprong van Victoria’04 teniet gedaan door de thuisclub. Lyra counterde diep in de tweede helft naar een enigszins geflatteerde 5-3 overwinning.

Beide teams kwamen sterk uit de startblokken, want kwamen in de openingsfase gevaarlijk voor de beide doelen. Lyra trok het initiatief naar zich toe en Victoria’04 trachtte de thuisclub vroegtijdig op te vangen en in de omschakeling voor gevaar te stichten. Dankzij de snelheid van Nailey Girigorie kreeg Victoria’04 enkele kansen voor het doel van Lyra. Na weer een Vlaardingse tegenaanval opende Calvin Jongejan met een prachtig snoeihard schot de score (0-1). Lyra bleef jagen op een tegentreffer en kreeg loon naar hard werken. De thuisclub profiteerde van een verdedigingsfout en bracht de stand op gelijke hoogte (1-1). In het resterende deel van de eerste helft kregen beide ploegen mogelijkheden om de score uit te breiden, doch treffers bleven uit.

Lyra-Vic : Ahmet Alp buitenkantje rechts

Na de rust kwam Victoria’04 vrij snel op voorsprong. Een snelle counter bracht de bal bij Nailey Girigorie die geen moeite had om de twijfelende doelman van Lyra te verschalken: 1-2. Victoria’04 kon echter niet lang genieten van de voorsprong, want Lyra bracht vrij snel de stand weer op gelijke hoogte: 2-2. Lyra zette nog een tandje bij, waardoor de Vlaardingse formatie alle zeilen moest bijzetten om de opstomende thuisclub van dadendrang af te houden. Lyra beloonde het harde werken met een derde treffer. Victoria’04 liet zich niet ontmoedigen en bood goed tegenspel. Een vlotte combinatie bracht Glenn de Visser in stelling, die fraai afrondde: 3-3.

In het laatste kwartier profiteerde Lyra van de ruimte achter de achterste linie van Victoria’04. Het veldoverwicht werd na een snelle counter uitgedrukt in een vierde treffer voor Lyra. Victoria’04 bleef de aanval zoeken en kreeg via invaller Michael Blok een uitmuntende kans om op 4-4 te komen maar zijn inzet verdween rakelings over de lat. In de slotfase bepaalde Lyra de eindstand op 5-3, waar een gelijkspel zeker mogelijk was geweest.

Lyra-Vic : Geen treffer

Opstelling Victoria’04: Cliff Westdijk, Thijs Oomen, Isaac Job (Ahmet Alp), Bob Planken, Calvin Jongejan, Jordi de Kimpe, Oscar Knecht, Donny van Balen, Nailey Girigorie (Nick Verburgh), Denzel Asmus, Glenn de Visser (Michael Blok).