Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Woensdag 19 juni 2019
geheel bewolkt 18° Geheel bewolkt

CWO VoetbalsGoal: de leukste les van de week

Zondag 7 april 2019, 20:53u

VR1 speelster Rona, twee keer Issa en een trotse vader


CWO VoetbalsGoal: de leukste les van de week

 

De eerste en enige echte "Cock Steenhorst VoetbalsGoal” van Vlaardingen maakt momenteel een bijna explosieve groei door. En dat is niet zo vreemd. Elke woensdagmiddag rond de klok van half vijf en op de zaterdagochtend rond de klok van half 10 begint de leukste les van de week.

 

Aandacht voor het voetbal -maar vooral voor het kind- staat een uurtje centraal waarbij het oefenen met de bal in een plezierig spelletje wordt gegoten en er voor elke groep kinderen een trainer beschikbaar is die een luisterend oor heeft voor vrijwel alles wat zo’n voetballertje in de dop bezighoudt.

 

De voetballes is (qua tijd) weliswaar een klein onderdeeltje van de drukke week van een ieder, het vormt wel één van de hoogtepunten. En er is elke week wel wat te vieren. Is het niet een mooi rapport, een mooi verhaal van een belevenis in de Efteling, een verjaardag van een van de voetballertjes, een gewonnen wedstrijd, een 10 voor een oefening, het “verdienen” van de weekprijs of de uitreiking van de foto van de week die door onze hoffotograaf Klaas Bloem met de regelmaat van de klok wordt “gescoord”. Dit keer was Issa aan de beurt en wat voor een plaatje hangt er vanaf zaterdag bij dit voetballertje boven zijn bed.

Op de school van Iven zijn zijn verhalen op het plein “het gesprek van de dag” en heeft hij zich inmiddels ontpopt tot een ware ambassadeur van het spelletje op het groene gras. Elke week meldt er zich wel weer een nieuw talent van zijn school om te kijken of voetbal wat voor hem/haar is.

 

En maatschappelijk gezien mag de VoetbalsGoal van CWO zich met recht een voetbalschool noemen. Want respect voor elkaar en de traditionele normen en waarden staan bij CWO hoog op de lijst van afspraken en daar weten die kleine voetballertjes zich prima aan te houden. Zo vervult de jongste jeugd van onze vereniging een voorbeeldfunctie die hen op een sportieve en vrolijke manier wordt bijgebracht. Zo kunnen we stellen dat de jongste jeugd van onze vereniging op meerdere fronten goed bezig is.

 

foto's Klaas Bloem


VR1-speelster Rona overhandigt de foto aan Issa en zijn vader


205 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 7 april 2019, 20:56