Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Woensdag 19 juni 2019
lichte stortregen 18° Lichte stortregen

Doe mee met het Vlaardings Filmfestival 2019

Zondag 7 april 2019, 20:18u

Doe mee met het Vlaardings Filmfestival 2019

 

Op vrijdag 7 juni a.s. zal voor de 7de keer het Vlaardings Filmfestival plaatsvinden in de Vue bioscoop. Ook dit jaar kan iedereen weer zijn eigen korte films hiervoor inzenden om deze op het witte doek te bewonderen. 


Er zijn weinig regels waar de films aan moeten voldoen, maar het gaat hier wel om korte films. De lengte van de films mag dan ook niet langer zijn dan 10 minuten en er moet een verhaal of plot in de film zitten. Het genre is verder vrij en de afgelopen jaren liep dit ook erg uiteen. Comedy, actie, drama, alles komt voorbij. De winnaar vorig jaar was zelfs een heuse Martial Arts film. 


Dit jaar zal er voor het eerst een extra onderdeel zijn voor films korter dan 60 seconden, de zogenaamde ‘Short-Short Competition’ Voor dit onderdeel kan men kiezen uit 6 verschillende genres om een zeer kort meesterwerk te maken en deze in te zenden om op 7 juni terug te zien in de bioscoop. De genres om uit te kiezen zijn: Namaak Reclame, Comedy, Film Trailer, Silent Film, Travel Ad en Movie scene starring you. 


Uiteraard zijn er ook prijzen te winnen.

De winnaar van de ‘Beste Film’ gaat naar huis met de prachtige Vlaardings Filmfestival Award, een Oscar geïnspireerd beeld met een link naar Vlaardingen, en een cadeaubon van € 150,- voor Restaurant Flynn’s.

Voor de Short-Short Competition is er in iedere categorie een trofee te winnen en krijgt de beste inzending ook een cadeaubon van € 150,- om te gaan eten bij Flynn’s. 


Inzenden van de films kan tot 1 mei a.s.

Voor meer informatie over het aanmelden of het filmfestival kijk op http://www.VlaardingsFilmfestival.nl of check de Facebook pagina Vlaardings Filmfestival104 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 7 april 2019, 20:22