Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Woensdag 19 juni 2019
lichte stortregen 18° Lichte stortregen

Hennepkwekerij in aanbouw Cornelis Houtmanstraat ontmanteld

Zaterdag 6 april 2019, 20:21u

Hennepkwekerij in aanbouw Cornelis Houtmanstraat ontmanteld

 
De gemeente Vlaardingen en de Politie Eenheid Rotterdam hebben op vrijdag 5 april 2019 een hennepkwekerij in opbouw aan de Cornelis Houtmanstraat ontmanteld. Naar aanleiding van een controle op een kraakpand ontdekten zij een waterlekkage. Vervolgens vonden zij een wietplantage in aanbouw.

 

De gemeente Vlaardingen heeft opdracht gegeven voor de ontmanteling van de hennepkwekerij. De politie heeft twee verdachten aangehouden. De ontmantelingskosten worden op de dader(s) verhaald.

 

Risico’s
De ontmanteling is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt, die sinds 1 januari 2009 actief is om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden. De gemeente Vlaardingen werkt samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil.

 

Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt?

Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Ook bij de gemeente kunt u meldingen doen via handhaving@vlaardingen.nl of via de Buitenlijn www.vlaardingen.nl/buitenlijn.

 

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


192 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 6 april 2019, 20:23