Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 29 maart 2024
zeer lichte bewolking 14° Zeer lichte bewolking

Informatieavond 16 april: Twee burgerwindmolens in het Oeverbos

Zondag 31 maart 2019, 20:46u

Informatieavond 16 april: Twee burgerwindmolens in het Oeverbos

 

Het Vlaardings Energiecollectief (VEC) wil starten met de bouw van twee windmolens in het Oeverbos, die 100% schone energie leveren voor en door Vlaardingers. Het Vlaardings Energiecollectief is een coöperatie van inwoners die zelf duurzame energie opwekken en de opbrengsten lokaal inzetten voor verdere verduurzaming. Iedereen kan lid worden en zo zorgen voor meer groene energie.

 

Oeverwind

De twee burgerwindmolens in het Oeverbos willen we in één lijn bouwen met de twee bestaande windmolens bij De Groote Lucht. In het Oeverbos is ruimte voor windenergie en dat sluit mooi aan bij de plannen voor een duurzaam en groen gebied ten westen van Vlaardingen: Nieuw Waterland. Dit waterrijke gebied langs de Nieuwe Waterweg wordt de komende jaren opnieuw ingericht. Met Oeverwind willen we een duurzame bijdrage leveren door groene energie op te wekken, én door de opbrengsten in te zetten voor nieuwe energieprojecten en natuurwind.

 

Informatieavond 16 april

Op 16 april organiseert het VEC een informatieavond in het Geuzencollege over het te bouwen burgerwindpark in de gemeente Vlaardingen. Ook hoort u op deze avond meer informatie over participeren in het windpark en wat we met de opbrengsten kunnen doen. Tijd: Inloop 19:30 uur, aanvang 20: 00 uur. Adres: Geuzenplein 1.

 

Waar gaat de informatieavond over ?

* Aftrap ‘Energietransitie in Vlaardingen’ door wethouder dhr. Bikkers

* Wat zijn de plannen voor windmolens in het Oeverbos?

* Wat zijn mogelijke effecten van windenergie en hoe gaat het VEC daar mee om?

* Hoe is de participatie geregeld en wat betekent lid worden van het VEC?

* De opbrengst: nieuwe energieprojecten en natuurwind, wat is dat?

Iedereen is welkom!

 

Lid worden

Op deze avond is er de gelegenheid om voor jaarlijks € 10,-  lid te worden van VEC. Iedere Vlaardinger kan lid worden van het Vlaardings Energie collectief en zo bijdragen aan een lokale duurzame energievoorziening. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@vlaardingsenergiecollectief.nl.


1056 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 31 maart 2019, 20:48