Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 19 april 2024
licht bewolkt Licht bewolkt

Openbare besluiten college B&W - 26 maart 2019

Dinsdag 26 maart 2019, 21:58u

Openbare besluiten college B&W - 26 maart 2019

 

Openbare besluiten uit de collegevergadering gehouden op dinsdag 26 maart 2019.

 

>> Brief stand van zaken Raadsprogramma 1e kwartaal 2019 <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft de brief gemeenteraad stand van zaken Raadsprogramma 1e kwartaal 2019 vastgesteld.

 

Bijlage

Brief Raadsprogramma (volgt)
 

Toelichting:

Van de geplande onderwerpen is een aantal niet binnen de termijn afgerond. Over de deze onderwerpen geeft het college onderbouwde uitleg in deze brief.

 

>> Beantwoording artikel 34-vragen over geluidscherm A20 <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft de beantwoording artikel 34-vragen van de heer Van Nieuwenhuizen (D66) over geluidscherm A20 vastgesteld.

 

Bijlage:

Geluidscherm A20 (pdf, 54kB)
 

Toelichting:

In de huidige planning staat de plaatsing van het nieuwe geluidsscherm aan de noordkant van de A20, tussen knooppunt Kethelplein en de Holysingel gepland in het derde kwartaal 2020 tot en met het tweede kwartaal van 2021. Het geluidscherm krijgt een hoogte van 4 meter en de kosten van de realisatie van dit scherm komen voor rekening van Rijkswaterstaat. Het geluidscherm is niet toereikend om nieuwe woningen mogelijk te maken. Er wordt nader onderzoek gedaan naar de kansen die een hoger scherm biedt, onder andere ten aanzien van woningbouw. De financiële haalbaarheid daarvan in het kader van een mogelijke toekomstige grondexploitatie maakt daar onderdeel van uit.

 

>> Beantwoording artikel 34-vragen over asbest in het Oeverbos <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft de beantwoording artikel 34-vragen van de heer Kerkhof (Fractie Kerkhof)  over asbest in het Oeverbos vastgesteld.

 

Bijlage:

Oeverbos (pdf, 55kB)
 

Toelichting:

Een gespecialiseerd bedrijf was begin maart bezig met onderzoek naar mogelijke aanwezigheid van asbest wat dieper onder de grond. De mensen van Stroomopwaarts bleven buiten de afzettingen. Ze voerden reguliere werkzaamheden uit in het gebied van Coöperatief Beheer Groengebieden Midden-Delfland, zoals het verwijderen van zwerfafval en het schoonmaken van bankjes en verkeersborden.

 

>> Beantwoording artikel 34-vragen over verzakken huizen van voor 1970 <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft de beantwoording artikel 34-vragen van de heer Van Nieuwenhuizen (D66) over verzakken huizen van voor 1970 vastgesteld.

 

Bijlage:

Verzakken huizen van voor 1970 (pdf, 51kB)

Toelichting:

Het college geeft in de beantwoording van de artikel 34-vragen aan dat onbekend is hoeveel huiseigenaren in Vlaardingen kampen met verzakkende woningen van voor 1970. In 2019 brengt de gemeente droogterisico's in beeld met behulp van een klimaatstresstest. Daarna volgt in 2020 een wijkgerichte visie voor zakkende wijken waarin de gevolgen van bodemdaling voor kwetsbare panden in beeld worden gebracht. Daarin brengt de gemeente doelmatige oplossingsrichtingen in kaart en de rol die de gemeente daarin kan vervullen. Ook wordt daarin verkend of aansluiting bij het Fonds Duurzaam Funderingsherstel van meerwaarde is voor Vlaardingen.

 

>> Raadsvoorstel tot vaststelling van de Algemene Plaatselijke Verordening Vlaardingen 2019 met bijbehorende Toelichting <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft het raadsvoorstel tot vaststelling van de Algemene Plaatselijke Verordening Vlaardingen 2019 met bijbehorende Toelichting vastgesteld.

 

Bijlage:

Rv APV Vlaardingen 2019 (pdf, 3MB)
 

Toelichting:

Een belangrijke wijziging in de APV is de introductie van de bestuurlijke boete. De bestuurlijke boete geldt voor overtreding van alle voorschriften uit gemeentelijke verordeningen voor gedragingen die kunnen leiden tot overlast in de openbare ruimte en die in de Gemeentewet strafbaar zijn gesteld. Dergelijke overtredingen zijn met name opgenomen in de APV en de Afvalstoffenverordening. De bestuurlijke boete is al vastgelegd in de Afvalstoffenverordening.

 

>> Overeenkomst Irado N.V. en gemeente Vlaardingen integraal onderhoud openbare ruimte Vlaardingen Zuid-Oost <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot het quasi- inbesteden van het integraal onderhoud van de openbare ruimte Vlaardingen Zuid-Oost aan Irado N.V.

 

Toelichting:

Het college heeft ermee ingestemd om het integraal beheer van de openbare ruimte, deelgebied Vlaardingen Zuid-Oost door Irado N.V. te laten doen en sluit hiertoe een dienstverleningsovereenkomst. Het integraal beheer betreft onder meer groenonderhoud en onderhoud verhardingen.

 

>> Raadsmemo Stand van zaken afvalbeleid 2018 <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft de raadsmemo Stand van zaken afvalbeleid 2018 vastgesteld.

 

Bijlage:

Rm Afvalbeleid 2018 (pdf, 752kB)
 

Toelichting:

De raad heeft op 23 februari 2017 het beleidsplan huishoudelijk afval Vlaardingen 2017 vastgesteld. In dit plan staan (beleids-)maatregelen die ingezet worden om tot minder restafval en meer afvalscheiding te komen. Met de maatregelen maakt de gemeente werk van de doelstellingen voor een circulaire economie. In raadsmemo wordt de raad geïnformeerd over de resultaten en vervolgacties voor vermindering van restafval en verbeterde afvalscheiding.

 

>> Vaststellen aanvullend raadsvoorstel deelname raadsleden als ambassadeur in het proces om te komen tot Toekomstvisie 2020-2040 <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft het aanvullend raadsvoorstel deelname raadsleden als ambassadeur in het proces om te komen tot Toekomstvisie 2020-2040 vastgesteld.

 

Bijlage:

Rv Toekomstvisie (pdf, 303kB)
 

Toelichting:

In de raadskamer van donderdag 21 maart is unaniem gekozen om de raad te betrekken bij de totstandkoming van de Toekomstvisie Vlaardingen 2020-2040 door de raad te informeren via raadsinformatiebijeenkomsten en een ambassadeursgroep te starten met afgevaardigden van verschillende fracties.  Hierop is aangevuld dat elke fractie de gelegenheid krijgt om één afgevaardigde te laten deelnemen.

 

>> Raadsvoorstel tot het vaststellen van de verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2019-2 <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft het raadsvoorstel tot het vaststellen van de verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2019-2 vastgesteld.

 

Bijlage:

Rv de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2019-2 (pdf, 417kB)
 

Toelichting:

Het college van B&W legt de gemeenteraad een voorstel voor om de parkeertarieventabel uit te breiden met een tarief van € 0,10 voor een half uur voor Stop&Shop-parkeerplaatsen. Uitbreiding met dit tarief maakt het de gemeente mogelijk om een pilot uit te voeren met Stop&Shop-parkeerplaatsen. Het idee achter de pilot is om het kort parkeren voor een snelle boodschap te vergemakkelijken door dit goedkoop (nagenoeg gratis) aan te bieden. Hiermee wil het college het parkeren voor korte boodschappen stimuleren en de levendigheid in het centrum en het aantal bezoeken aan winkels en dienstverleners vergroten. Nadat de raad besluit over de gewijzigde parkeerbelastingverordening en bijbehorende tarieventabel heeft het college de bevoegdheid om de locaties waar het Stop&Shop-parkeertarief gaat gelden, aan te wijzen, waarna deze kunnen worden ingericht. Wethouder Bart de Leede heeft tegen dit besluit gestemd.

 

>> Raadsvoorstel tot het geven van advies over de profielschets voor de leden van de raad van toezicht OSVS vaststellen <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft het raadsvoorstel tot het geven van advies over de profielschets voor de leden van de raad van toezicht van de Openbare Scholengroep Vlaardingen Schiedam (OSVS) vastgesteld.

 

Bijlage:

Rv Profielschets voor de leden van de raad van toezicht OSVS (2MB)
 

Toelichting:

Het college heeft in haar vergadering van 19 maart 2019 de raad voorgesteld om aan de raad van toezicht van de OSVS te adviseren de profielschets van de raad van toezicht vast te stellen. Na vaststelling van de profielschets door de raad van toezicht kan de vacature voor twee nieuwe leden van de raad van toezicht, waaronder de voorzitter, worden opengesteld.

 

>> Raadsvoorstel Evaluatie Wijkteams Vlaardingen <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft het raadsvoorstel Evaluatie Wijkteams Vlaardingen vastgesteld.

 

Bijlage:

Rv Evaluatie Wijkteams Vlaardingen (pdf, 3MB)
 

Toelichting:

In 2015 zijn de Wijkteams Vlaardingen gestart als het informatie-, advies- en ondersteuningsloket voor alle Vlaardingers met hulpvragen. Om goed in beeld te krijgen of de wijkteams doen wat ze moeten doen, heeft de gemeente Vlaardingen een onafhankelijk onderzoeksbureau de opdracht gegeven de werkwijze van de vier wijkteams te evalueren. Uit dit onderzoek komt naar voren dat de wijkteams doen wat ze moeten doen. Waar mogelijk proberen ze aan te sluiten bij de eigen kracht van mensen, zetten ze gericht in op het verbeteren van de zelfredzaamheid en voeren ze regie op casusniveau. De onderzoekers zien mogelijkheden om de inzet van de wijkteams nog effectiever te maken. Door onder andere meer te gaan differentiëren naar cliëntgroepen. Verder kan de gemeente nog meer inzetten op preventief aanbod en regionale afspraken in de keten, zodat de wijkteams meer tijd hebben om zich te focussen op hun kerntaak. De kosten voor onze wijkteams zijn vergelijkbaar met gemeenten die op Vlaardingen lijken.

 

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen

 


1028 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 26 maart 2019, 22:06