Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 29 maart 2024
zeer lichte bewolking 14° Zeer lichte bewolking

Oprichting Stichting Eye for You: activiteit of vakantie voor mensen met een visuele beperking

Maandag 25 maart 2019, 20:31u

Gasten en vrijwilligers van Eye for You


Oprichting Stichting Eye for You: activiteit of vakantie voor mensen met een visuele beperking

 

Eye for You, oog voor jou…

 

VLAARDINGEN - Onder het toeziend oog van notaris Van Gastel, werd op 25 maart j.l. een nieuwe stichting opgericht: 'Stichting Eye for You'. De stichting bestaat volledig uit vrijwilligers en heeft geen winstoogmerk. Het bestuur wordt gevormd door Pieter van Dorp (voorzitter), Theo Mineur (secretaris) en Bart van Dorp (penningmeester). De vrijwilligers van Stichting Eye for You organiseren jaarlijks (dag)activiteiten of vakanties voor mensen met een visuele beperking, zoals dit jaar rond Hemelvaart van 30 mei t/m 02 juni a.s.

 

Niet alleen hebben de vrijwilligers oog voor hun gasten, maar vaak zijn de vrijwilligers ook 'de ogen voor de gasten', vandaar de naam 'Eye for You'. Tijdens activiteiten van 'Eye for You' maken de vrijwilligers zichtbaar wat voor mensen met een visuele beperking anders onzichtbaar blijft en begeleiding te bieden waar dat nodig is. Dat doen de vrijwilligers door de gasten de activiteit te laten ervaren door middel van bijvoorbeeld beweging, geur, voelen en vertellen. Hoewel door de invloed van technische hulpmiddelen de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van (jong) volwassenen met een visuele beperking steeds meer toeneemt, is er op sommige momenten menselijke begeleiding nodig zoals bijvoorbeeld op drukke plekken als het bezoeken van pretparken of andere activiteiten. Naast het organiseren van activiteiten of vakanties voor mensen met een visuele beperking, beoogt de stichting ook om ouders en verwanten van de doelgroep (die veelal mantelzorg bieden) gedurende een activiteit of vakantie te ontlasten.

 

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<


Ondertekening van de oprichtingsakte Stichting Eye for You op maandag 25 maart 2019


Hoewel de Stichting Eye for You op 25 maart werd opgericht, zijn de vrijwilligers al jaren actief in het organiseren van activiteiten voor (jong) volwassenen met een visuele beperking. Ze begonnen onder de naam ‘Eye 2 Eye’ bij het Rode Kruis, maar doordat de Rode Kruis organisatie besloot om zich te gaan richten op haar kerntaak (het bieden van noodhulp) stootte het Rode Kruis haar sociale projecten af. Het vormen van een stichting was de enige manier om de activiteiten te blijven voortzetten, zo menen de initiatiefnemers.

 

Stichting Eye for You is op zoek naar vrijwilligers, verzorgenden/ verpleegkundigen, sponsors en donateurs. De stichting heeft een website: www.stichtingeyeforyou.nl en een facebookpagina: www.facebook.com/stichtingeyeforyou/.

 

Wilt u meer weten? Neemt u dan contact op met Stichting Eye for You.

Contactpersoon: Theo Mineur, telefoonnummer: 06-33631823, e-mailadres: theoch@live.nl.


1280 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 25 maart 2019, 20:35