Vrijdag 29 maart 2024
bewolkt Bewolkt

2-2 gelijkspel tussen Zwaluwen en Jodan Boys

Zondag 24 maart 2019, 20:24u

Een aantrekkelijke partij voetbal tussen twee redelijk gelijkwaardige ploegen. Zwaluwen in het eerste half uur de bovenliggende partij, maar ook Jodan Boys creëerde kansen. Met het uiteindelijke gelijkspel konden beide ploegen leven.

(door Ernest Kegel)

Al in de vijfde minuut komt Youri Verschoor alleen voor de doelman, maar de opkomende back ziet zijn inzet gestopt worden door doelman Wouter Beukers. Deze gaat bij de volgende aanval de fout in en tast mis en het is 1-0. Na een goed half uur kopt Tiemen Noordam een voorzet weg. De bal belandt ongelukkig op de hand van Anthony Piqué en het is penalty. Kevin de Vries schiet onberispelijk de 1-1 binnen. Vlak voor rust een kopbal van Nadir Mohandis, maar de bal gaat over het Zwaluwendoel.

Vlak na rust verprutst Jodan Boys de kans op een voorsprong. Joseph Goncalves verliest de bal en bij een volkomen vrij veld richting Zwaluwendoel staat er een aanvaller van Jodan Boys buitenspel en gaat die kans verloren. Zwaluwen combineert goed en een aanval over rechts, gevolgd door een strakke voorzet van Tevin Biekman wordt door Justin van Mullem bij de tweede paal binnengelopen (2-1).

De pret duurt twee minuten dan geeft scheidsrechter Berg weer een penalty aan Jodan Boys na een overtreding van Robin Hofman. Weer is het De Vries die inschiet en voor de 2-2 zorgt. een minuut later wordt Van Mullem binnen de 16-meter ten val gebracht , maar nu fluit de scheidsrechter niet.

De komende minuten zet Zwaluwen vol druk maar vier kansen worden door de verdediging geblokt. De bal wil er gewoonweg niet in. Een minuut voor tijd een corner voor Zwaluwen maar ook de inzet van Erwin de Groot gaat er net niet in. Zo eindigt de wedstrijd in een gelijkspel.

De ploegen gaan zich opmaken voor de beslissingswedstrijd om de tweede periode, volgende week op het veld van CVV Zwervers, Capelle aan de IJssel. De toegang is gratis.

642 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 24 maart 2019, 20:26