Vrijdag 26 april 2024
motregen Motregen

CWO geeft 3 punten weg bij Vitesse Delft 2-1

Zondag 24 maart 2019, 19:41u

Voor de nederlaag van CWO bij Vitesse Delft zal het vooral de hand in eigen boezem moeten steken. Met beter spel dan Vitesse Delft was de 0-1 ruststand zeker verdiend. Met een verkeerde terugspeelbal en een onnodige rode kaart hielp CWO Vitesse Delft aan de overwinning.

CWO speelde de gehele eerste helft veel beter dan tegenstander Vitesse Delft en kwam in negende minuut op voorsprong. Mike van der Meer speelde de bal naar Tobi Fasanya die met een mooi hakje de bal aan Colin Pleijsier gaf, die schoot onhoudbaar in 0-1. CWO had de wedstrijd onder controle en kreeg ook een aantal mogelijkheden op een grotere voorsprong. In de 17e minuut gaf Colin Pleijsier de bal aan de meegelopen Mike van der Meer die hard inschoot maar de keeper van Vitesse Delft redde.

Na de rust begon Vitesse Delft aanvallend maar leek CWO daar geen probleem mee te hebben. Tot de 54e minuut. De bal werd terug gespeeld op keeper Daniël van der Knijff maar er stond nog een aanvaller van Vitesse Delft die gemakkelijk hiervan kon profiteren 1-1. Een tegenslag voor CWO.

Toch kreeg CWO nog enkele goed mogelijkheden. In de 65e minuut was het Colin Pleijsier die links vanuit een moeilijke hoek inschoot, de bal ging echter in het zijnet. Tien minuten later was het Tobi Fasanya die alleen voor de keeper kwam maar die bracht redding voor Vitesse Delft.

Toen een speler van Vitesse Delft hands maakte -hij had de bal nog net niet klemvast- wilde de scheidsrechter niet van een vrije trap weten. Igor Markovic, nog slechts tien minuten in het veld protesteerde en kreeg geel. Hoewel een scheidsrechter nooit een beslissing terugdraait na mekkeren van een speler bleef Markovic doorgaan en kon met rood vertrekken. Vitesse Delft kon hierna CWO onder druk zetten. In 88e minuut kreeg Vitesse Delft een corner die prompt in het doel verdween 2-1.

Op 6 april speelt CWO de altijd moeilijke uitwedstrijd tegen Spirit, aanvang 15.00 uur.