Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 25 april 2024
zeer lichte bewolking Zeer lichte bewolking

Informatieavond Blankenburgverbinding op 26 maart

Donderdag 21 maart 2019, 21:29u

Informatieavond Blankenburgverbinding op dinsdag 26 maart


Rijkswaterstaat en bouwconsortium BAAK organiseren op dinsdag 26 maart bij de Buitenplaats (Zuidbuurt 85) een informatieavond over de voortgang van de werkzaamheden voor de aanleg van de Blankenburgverbinding.

U bent van harte welkom om binnen te lopen tussen 19.00 en 21.00 uur.

 

Het aanleggen van de Blankenburgverbinding is een megaklus met indrukwekkende werkzaamheden. Zo wordt half april een viaduct ingeschoven onder de Hoekse Lijn, zodat BAAK daarna een werkweg onder het spoor kan bouwen en kan starten met de eerste werkzaamheden voor de toerit voor de Hollandtunnel. Via een 3D-animatie kunt u zien hoe de Blankenburgverbinding en omgeving er straks uit komen te zien. Met een 4D-model krijgt u gedetailleerde informatie over bijvoorbeeld de bouw van de Maasdeltatunnel.

 

Nieuw Waterland
Van het kwaliteitsprogramma Nieuw Waterland zijn ook betrokkenen aanwezig om te vertellen over onder andere de waterharmonica en de zoetwaterfabriek van het Hoogheemraadschap van Delfland en het Krabbepark van de gemeente Vlaardingen. Ook het project windmolenpark Oeverwind is van de partij.

 

Gratis pendelbusjes
De organisatoren vragen u om zoveel mogelijk met de fiets naar de Buitenplaats te komen of gebruik te maken van de gratis pendelbusjes. Deze busjes rijden tussen station Vlaardingen Centrum en de Buitenplaats. De pendelbusjes rijden tussen 18.30 en 21.30 uur.

 

Over de Blankenburgverbinding
De Blankenburgverbinding verbindt de A20 bij Vlaardingen (noordoever) en de A15 bij Rozenburg (zuidoever) met elkaar via een nieuwe snelweg, de A24. Het is de bedoeling dat de drukte op de A15 en de Beneluxcorridor afneemt en dat de bereikbaarheid van de Rotterdamse haven naar de Randstad verbetert. De A24 krijgt een landtunnel op de noordoever (Hollandtunnel) en een tunnel onder het Scheur (Maasdeltatunnel). Ook wordt de A20 verbreed. De nieuwe rijksweg gaat in 2024 open. Meer informatie vindt u op de website over de Blankenburgverbinding

 

 

tekst Gemeente Vlaardingen

foto & video Rijkswaterstaaat


VIDEO - Blankenburgverbinding in vogelvlucht


1641 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 21 maart 2019, 21:53