Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 28 maart 2024
half bewolkt 10° Half bewolkt

Stichting Spoetnik levert brandweer goederen aan Oekraïne

Zondag 17 maart 2019, 23:33u

Stichting Spoetnik levert brandweer goederen aan Oekraïne

 

Stichting Spoetnik is een samenwerking aangegaan met de stichting Firefighters United NL. Zij nemen afgeschreven goederen van de Nederlandse brandweer in en slaan dit op.

Als het een grote hoeveelheid is geworden, brengen zij het naar de Stichting Spoetnik in Vlaardingen die het verder transporteert naar Oekraïne.

 

In december 2018 hebben de Stichting Spoetnik en stichting Firefighters United NL gezamenlijk contact gelegd met het Ministerie van State Emergency Service of Ukraine. Hier maakte zij afspraken om de goederen op de goede plaatsen te krijgen en eerlijk te verdelen.

 

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<


Beja Kluiters-Albers van de Stichting Spoetnik kreeg uit handen van generaal Oleg Netreba van het Ministerie van State Emergency Service of Ukraine de oorkonde uitgereikt


In maart 2019 werden de eerste brandweer goederen afgeleverd in Oekraïne. Men was zeer verrast dat de goederen al binnen 3 maanden in Oekraïne waren. Vele brandweer organisaties uit andere landen waren ook in Oekraïne geweest en hadden er overleg gehad, maar er is hiervan bijna nooit iets terecht gekomen.

 

Firefighters en Spoetnik hadden de afspraak: als we iets afspreken moeten we dit ook na komen! Spoetnik was bij het verdelen in Oekraïne aanwezig en kreeg een oorkonde van dank!




1058 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 17 maart 2019, 23:36