Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Maandag 19 augustus 2019
half bewolkt 19° Half bewolkt

Boekfiets wint hoofdprijs van € 5.000 in sponsoractie Help Nederland Vooruit van ING Nederland

Dinsdag 12 maart 2019, 21:27u

Boekfiets wint hoofdprijs van € 5.000 in sponsoractie Help Nederland Vooruit van ING Nederland

 

Zaterdag jl. won de Boekfiets van Stichting Aanzet de hoofdprijs in de sponsoractie Help Nederland Vooruit van het ING Nederland fonds.

In de regio Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam West waren vijf initiatieven geselecteerd voor de regionale stemronde van deze landelijke actie.

 

De Boekfiets kreeg in de afgelopen weken het grootste aantal stemmen. We ontvingen zaterdag in het ING kantoor aan de Binnensingel in Vlaardingen een cheque van € 5.000. Met het sponsorbedrag van ING kunnen we nieuwe themapakketten aanschaffen, vrijwilligers werven en trainen en de Boekfiets landelijke bekendheid geven.

 

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<De Boekfiets van Stichting Aanzet rijdt sinds januari 2019 door Vlaardingen om in scholen, peuterspeelzalen, wijkcentra, bibliotheken en speeltuinen voor te lezen aan jonge kinderen en hun ouders.

Met de Boekfiets brengen we het (voor)leesplezier op een nieuwe en leuke manier over aan jonge kinderen en hun ouders.

 

De Boekfiets zorgt voor verbinding in de wijk en helpt taalachterstand en laaggeletterdheid te voorkomen.  Als je ergens plezier in hebt ga je het vaker doen en word je er goed in! Wanneer de taalontwikkeling van kinderen vroeg wordt gestimuleerd, vergroot dit hun kansen en mogelijkheden op een succesvolle start in het onderwijs.

 

berichtbron Stichting Aanzet


336 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 12 maart 2019, 21:30