Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Maandag 20 mei 2019
mist 12° Mist

1e collectieve zonnedak Coöperatie Vlaardings Energie Collectief is een feit

Dinsdag 12 maart 2019, 20:00u

1e collectieve zonnedak Coöperatie Vlaardings Energie Collectief is een feit

 

Dinsdagmiddag 12 maart verrichtte Wethouder Jacky Silos de officiële openingshandeling van het 1e collectieve zonnedak van de Coöperatie Vlaardings Energie Collectief (VEC). Het is het 1e collectieve zonnedak van het VEC dat opgeleverd is, dus dit was een feestje waard.

 

Het dak met 230 zonnepanelen is geplaatst op het bedrijfspand van Motexion aan de James Wattweg 22. Vierendertig Vlaardingers hebben 1 of meer certificaten van € 300 per stuk gekocht, die elk goed zijn voor 250 kWh per jaar. 15 jaar lang wordt van de energiemaatschappij over hun aandeel in het dak de energiebelasting terugontvangen en wordt deelgenomen in de verkoop van de energie door het VEC.  Met de kennis van nu wordt de inleg in 7 jaar terug verdiend.

 

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<


Met het doorknippen van het rood/witte lint opende wethouder Jacky Silos officieel het collectieve zonnedak


 

Het VEC is blij dat het 1e dak er nu is. Het hele proces van een dak vinden, aanbesteding en verkoop  heeft best veel tijd gekost. Deze kennis van dit proces is nu opgedaan en de verwachting is dat binnenkort de certificaten van het 2e dak in de verkoop kunnen gaan.

 

Aan dit dak kunnen de bewoners en bedrijven met een kleinverbruikaansluiting in de postcodes 3135, 3136 en 3137 meedoen. Voor de rest van Vlaardingen gaat het VEC op zoek naar een volgend dak.  Een spontane melding van een eigenaar met een groot dak is zeker welkom!

 

Meer informatie vind u op : www.vlaardingsenergiecollectief.nl

 371 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 14 maart 2019, 13:27