Harde wind, slagregen en 8-1 zege voor Victoria'04

Zondag 10 maart 2019, 09:14u

Donny van Balen op grote hoogte

Victoria’04-SVV einduitslag: 8-1 (bij rust 4-0)

De harde wind en de slagregen speelden een grote rol in de eerste helft in de Vlaardings-Schiedamse derby. Victoria’04 was vele malen sterker dan de hard werkende Schiedamse tegenstander. SVV moest zowel in de eerste helft als in de tweede helft vier treffers toestaan en wist kort na de rust de denkbeeldige eer te redden.

Binnen het kwartier opende Victoria’04 de score door een kopbal van Lars Kortleven na een hoge voorzet van Nailey Girigorie. Victoria’04 domineerde de wedstrijd, maar verzuimde de trekker over te halen. Het liet zich aanzien, dat mede door het slechte weer niet meer gescoord zou worden in de eerste helft. Kort voor de pauze profiteerde Victoria’04 van een matige fase bij SVV. In drie minuten tijd scoorden Nailey Girigorie, Calvin Jongejan en Denzel Asmus voor de thuisclub met een niet verwachte 4-0 ruststand tot gevolg.

Kort na de hervatting miste Donny van Balen een grote kans voor open doel. SVV schakelde snel om en bracht verdediger Bob Planken in het nauw, die te kort terugspeelde op doelman Cliff Westdijk. SVV pakte het cadeautje dankbaar uit: 4-1. Naar mate de wedstrijd vorderde moest SVV zich neerleggen bij de suprematie van Victoria’04. Topscorer Nailey Girigorie bleek de grootste lastpost voor de Schiedamse formatie, die met vier treffers het krachtsverschil tot uitdrukking bracht.

Doelpunten Victoria’04: Lars Kortleven (1-0), Nailey Girigorie (2-0, 5-1, 6-1 uit strafschop, 7-1, 8-1), Calvin Jongejan (3-0), Denzel Asmus (4-0).

Opstelling Victoria’04: Cliff Westdijk, Dilan Ali (85: Nick van Santen), Bob Planken, Peter de Klein, Jur de Visser (80: Roy Meerten), Jordi de Kimpe, Calvin Jongejan, Denzel Asmus, Donny van Balen, Lars Kortleven (57: Michael Blok), Nailey Girigorie.