Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 29 maart 2024
bewolkt Bewolkt

Bibliotheek Vlaardingen weer rijker met 11 nieuwe vrijwilligers

Woensdag 27 februari 2019, 20:39u

Bibliotheek Vlaardingen weer rijker met 11 nieuwe vrijwilligers

 

 

Maandag 25 februari hebben weer 15 enthousiaste taalvrijwilligers de basistraining Taal voor het Leven afgerond. Met de uitreiking van het certificaat werd laatste trainingsbijeenkomst feestelijk afgesloten.

 

De training, die ontwikkeld is door Stichting Lezen & Schrijven en die uit vier dagdelen bestaat, is bedoeld voor vrijwilligers die stadsgenoten willen ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal.

 

Jose van den Bergh, accounthouder Laaggeletterdheid van de Gemeente Vlaardingen reikte alle 15 vrijwilligers (11 van Vlaardingen, 2 van Maassluis en 2 van Schiedam) een certificaat van Taal voor het Leven uit.

 

Na de training zijn de vrijwilligers klaar om aan de slag te gaan voor de Bibliotheek Vlaardingen. Als intaker bij de spreekuren, als taalmaatje, in het Taalcafé, of als docent voor de klas.

 

Vlaardingen telt bijna 15.000 laaggeletterden. Door het snel groeiende team van vrijwilligers, die in de Bibliotheek werkzaam is, kunnen we het verschil maken. Het motto ‘de Bibliotheek maakt je rijker’ krijgt op die manier nog meer betekenis. Rijker in letters, woorden, gesprekken en contacten!

 

Nieuwe vrijwilligers gezocht

De bibliotheek heeft nog steeds nieuwe vrijwilligers nodig. Ben je geïnteresseerd? Kom naar de informatiebijeenkomst op maandag 11 maart van 15.00-16.00 uur.

Of neem contact op met Agnieszka van Maren (Coördinator Basisvaardigheden) voor een persoonlijke kennismaking via b@vlaardingen.nl Donderdag 21 maart start de laatste training van het voorjaar.

 

foto Maarten Roukema / tekst Bibliotheek Vlaardingen


1262 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 27 februari 2019, 20:40