Zaterdag 20 april 2024
bewolkt Bewolkt

Zwaluwen niet effectief genoeg tegen Nootdorp

Zondag 24 februari 2019, 20:12u

Zwaluwen miste teveel kansen tegen Nootdorp. De 2-1 overwinning was de vijfde op rij, maar voor de periodetitel kwam het één doelpunt te kort. De Vogels zullen een beslissingswedstrijd moeten spelen tegen Jodan Boys om te bepalen wie er met de tweede periode vandoor zal gaan. Zonde, maar de bal wilde er niet nog een keer in.

(door Ernest Kegel)

Al in de 3e minuut schiet Sten Wever de bal snoeihard op de paal en blijft het nog even 0-0. Dat duurt niet lang. Eerst een blunder aan de kant van Nootdorp. Een te zachte terugspeelbal wordt dankbaar opgepikt door Justin van Mullem en de 1-0 staat op het scorebord. Twee minuten later een blunder van doelman Marvin van Tienen. Een kansloze hoge diepe bal vanuit de verdediging stuit over de glijdende doelman heen en hobbelt het doel in (1-1) en Zwaluwen kan opnieuw beginnen. Doelman Yannic Augustinus ontpopt zich tot beste Nootdorper. Hij voorkomt enkele malen een nieuwe voorsprong van Zwaluwen. Vlak voor de rust is ook hij kansloos. Sten Wever geeft een prima pass op Jerry Scholman. Die ziet de inlopende Van Mullem en die kopt de voorzet prima in (2-1).

In de tweede helft mist Zwaluwen een aantal grote kansen. Een goede voorzet van Joseph Goncalves wordt hard ingekopt door Scholman, maar de doelman redt met een reflex. Naarmate het einde nadert voert Zwaluwen de druk op, maar de bal wil er niet in. Nootdorp gooit steeds meer fysiek geweld in en loopt tegen een aantal gele kaarten op. Zwaluwen zet alles op alles om nog dat ene doelpuntje mee te pakken, maar dat lukt niet. Gevolg is een beslissingswedstrijd op 30 maart tegen Jodan Boys op neutraal terrein om te bepalen wie er met de tweede periodetitel vandoor gaat.

1011 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 24 februari 2019, 20:13